Breaking News

Ιστορική απόφαση των Bucks - Μήνυμα στήριξης από Ομπάμα - Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Blake (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ιστορική απόφαση των Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο - ως αντίδραση στο περιστατικό με τον Jacob Blake - να μην αγωνιστούν στον αγώνα της Τετάρτης οδήγησε στην αναβολή από το NBA και των τριών παιχνιδιών για τα play off. Σύμφωνα με το BBC, ακυρώθηκαν και όλα τα χθεσινά παιχνίδια στο μπέιζμπολ.

Στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι αντιδράσεις και τα επεισόδια, που ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε και έδειχνε τον εν ψυχρώ πυροβολισμό ενός αφροαμερικανού από αστυνομικούς, στην πόλη Kenosha. Ο 29χρονος Jacob Blake πυροβολήθηκε τη στιγμή που επιχείρησε να μπει στο αυτοκίνητό του.

Όπως αναφέρει το BBC, μετά την ανακοίνωση των Bucks ακολούθησε ένα "κύμα" στήριξης της απόφασής τους. Ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έγραψε στο Twitter: "Επαινώ τους παίκτες των Milwaukee Bucks γιατί υπερασπίζονται αυτά που πιστεύουν".

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τρίτης η σύζυγος του Donald Trump, Melania, είχε κάνει έκκληση για ενότητα, σε ομιλία της από τον Λευκό Οίκο, προτρέποντας τους Αμερικανούς να σταματήσουν να κρίνουν τα περιστατικά με βάση τη φυλή.

Στο μεταξύ, o γενικός εισαγγελέας του Wisconsin ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός, που πυροβόλησε επτά φορές στην πλάτη τον Jacob Blake, ονομάζεται Rusten Sheskey.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας μετά το περιστατικό, ο κ. Blake παραδέχθηκε ότι είχε ένα μαχαίρι στην κατοχή του και οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαχαίρι στην πλευρά του οδηγού του οχήματος του κ. Blake. Η έρευνα στο όχημα δεν έδειξε ότι υπήρχαν περισσότερα όπλα» δήλωσε ο εισαγγελέας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.