Breaking News

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε τις Φιλιππίνες (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας ισχυρός σεισμός έπληξε το πρωί της Τρίτης, τοπική ώρα (ξημερώματα, ώρα Ελλάδας), κεντρική περιοχή των Φιλιππίνων, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια. 

Σύμφωνα με το ABC News, το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο περίπου 5 χιλιόμετρα από το Cataingan, την παραθαλάσσια πόλη της επαρχίας Masbate.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές επαρχίες στην περιοχή των νήσων Visayas, ενώ δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ζημιές αναφέρθηκαν στο οδικό δίκτυο, όπως και σε γέφυρα στο Cataingan, αναφέρει το ABC News, που επικαλείται δηλώσεις του τοπικού αξιωματούχου Rino Revalo στο δίκτυο ABS-CBN.


Ο Revalo είπε ότι ένα τριώροφο σπίτι κατέρρευσε στο Cataingan, εγκλωβίζοντας έναν συνταξιούχο αστυνομικό και την οικογένειά του. "Οι διασώστες προσπάθησαν να τους σώσουν" τόνισε, κάνοντας έκκληση προς τους κατοίκους να αποφύγουν να επιστρέψουν σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

Ένας κάτοικος του Cataingan είπε ότι πήγαινε στο σπίτι της θείας του, όταν η μοτοσικλέτα του ξαφνικά ταλαντεύτηκε από τα αριστερά προς τα δεξιά. "Νόμιζα ότι είχε πρόβλημα το ελαστικό μου, αλλά οι άνθρωποι άρχισαν ξαφνικά να βγαίνουν πανικόβλητοι  από τα σπίτια τους" είπε τηλεφωνικά στο Associated Press.