Breaking News

Μεγάλη η καταστροφή στην Καλιφόρνια - Συνεχίζεται η μάχη με τα πύρινα μέτωπα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για μεγάλη καταστροφή έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αναφερόμενος στις πυρκαγιές, που προκλήθηκαν από κεραυνούς τις προηγούμενες μέρες στην Καλιφόρνια και ενισχύθηκαν από το κύμα καύσωνα, καταστρέφοντας δάση και σπίτια.

Σύμφωνα με το BBC, πάνω από 14.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις περισσότερες από 500 πυρκαγιές, που έχουν κάψει μέχρι στιγμής σχεδόν ένα εκατομμύριο στρέμματα.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί και 43 οι τραυματίες, ανάμεσά τους και πυροσβέστες.

Ο αριθμός των πυρκαγιών διπλασιάστηκε την Παρασκευή, αλλά το Σάββατο δεν υπήρξαν έντονες αναζωπυρώσεις, με τους πυροσβέστες να σημειώνουν πρόοδο στον έλεγχό τους. Ωστόσο, προβλέπονται στην πολιτεία ισχυροί άνεμοι και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί τα πύρινα μέτωπα να κινηθούν σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά, που ονομάζεται LNU Lightning Complex και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της πολιτείας, βρίσκεται στις αμπελουργικές περιοχές των πόλεων Napa και Sonoma, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο. Πιο νότια, στην κομητεία  Santa Cruz, τουλάχιστον 115 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Όπως αναφέρει το BBC, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Gavin Newsom, είπε ότι η πυρκαγιά SCU Lightening Complex, νότια και ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της πολιτείας.

Παράλληλα, η Καλιφόρνια πλήττεται έντονα και από την πανδημία του κορονοϊού, με πολλούς να δηλώνουν ότι φοβούνται να πάνε σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.