Breaking News

Στο θεατρικό σανίδι η «Συνοικία το Όνειρο» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η παράσταση «Συνοικία το Όνειρο» ανεβαίνει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από τον ερχόμενο Οκτώβριο, στις 16 του μήνα.

Ο Σωτήρης Χατζάκης, διασκευάζει θεατρικά και σκηνοθετεί το σενάριο του Τάσου Λειβαδίτη και του Κώστα Κοτζιά, πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία «Συνοικία το Όνειρο».

Πρωταγωνιστούν: Μάνος Βακούσης, Γιωργής Τσαμπουράκης, Μαρία Φιλίππου, Χαρά- Μάτα Γιαννάτου, Δημήτρης Καραμπέτσης, Κατερίνα Σπάρταλη, Θοδωρής Φραντζέσκος και στο ρόλο του τρελού ο Κώστας Φλωκατούλας.

Τα τραγούδια ερμηνεύει ζωντανά ο Ζαχαρίας Καρούνης. Συμμετέχει η Σοφία Μιχαηλίδη.

«Ο Αλέκος Αλεξανδράκης, με το σενάριο των Τάσου Λειβαδίτη και  Κώστα Κοτζιά και ακολουθώντας τα βήματα του Ιταλικού Νεορεαλισμού, δημιουργεί μία έξοχη ταινία - τοιχογραφία της Ελλάδας, που έγινε θρύλος. Λογοκρίθηκε, κόπηκαν σκηνές, εξαφάνισαν τα αρνητικά... Ακόμη και έτσι όμως, δεν παύει μέχρι και σήμερα να μας αγγίζει βαθιά μέσα από τις ανθρώπινες ιστορίες που αφηγείται. Μικροί άνθρωποι, μεγάλα όνειρα, έpωτες, καυγάδες, προσδοκίες, γλέντια, θρήνοι, μα πάνω απ΄ όλα μία μεγάλη συλλογική καρδιά. Η καρδιά της Κοινότητας, της αγάπης, της αλληλεγγύης, της συγχώρεσης και της προσδοκίας για ένα καλύτερο μέλλον... Τόσο επίκαιρα και σύγχρονα... Και θα συνεχίσουν να είναι, όσο η Ελληνική ψυχή παραμένει ζωντανή και όσο εξακολουθούν να υπάρχουν ανέστιοι και αποσυνάγωγοι της κοινωνίας,...», σημειώνει ο Σωτήρης Χατζάκης.


Πληροφορίες - εισιτήρια: viva.gr

Θεατρική Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης 
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Σκηνικά: Έρση Δρίνη
Κουστούµια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισµοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Παναγιωτοπούλου
Βοηθός σκηνογράφου, ενδυματολόγου: Εύα Παραδέλλη
Παραγωγή: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

* Tο θέατρο θα τηρήσει όλα τα μέτρα προφύλαξης καθώς και τα Πρωτόκολλα Υγειονομικής Προστασίας που θα ανακοινωθούν, προστατεύοντας τόσο τους καλλιτέχνες και το προσωπικό του θεάτρου, όσο και τους θεατές.