Breaking News

Πληροφορίες ότι η Γερμανία θα υποδεχθεί εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων από τα ελληνικά νησιά (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ φέρεται να συμφώνησαν να υποδεχθούν περίπου 1.500 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά (όχι μόνο από τη Λέσβο, όπου η  πυρκαγιά κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παντελή Βαλασόπουλου στο Open, πρόκειται για 400 οικογένειες με παιδιά, για τις οποίες έχει εγκριθεί η αίτηση ασύλου. Το σχέδιο πρέπει να εγκριθεί και από τους κυβερνητικούς εταίρους, τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι, όμως, ζητούν από τη Μέρκελ να πάρει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων.

Όπως είπε ο ανταποκριτής του Open στο Βερολίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, που επικαλείται ελληνικές κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα έχει ενστάσεις στη μαζική αποχώρηση προσφύγων από τα ελληνικά νησιά προς τη Γερμανία, γιατί θα δοθεί το λάθος μήνυμα στην απέναντι πλευρά για να έρθουν στη χώρα μας ακόμη περισσότεροι μετανάστες, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να πάνε στη Γερμανία. Επίσης, η Αθήνα φοβάται το ξέσπασμα νέων επεισοδίων στις δομές φιλοξενίας.