Breaking News

Κορονοϊός - Μητσοτάκης: «Το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν - Είμαι έτοιμος να εμβολιαστώ πρώτος» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα έχουμε εμβόλια κατά του κορονοϊού σχετικά σύντομα. 

Ο πρωθυπουργός είπε πως είναι πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αν πρέπει, για λόγους συμβολισμού, να εμβολιαστώ πρώτος για να δείξω το παράδειγμα, θα το κάνω εγώ και η οικογένειά μου με μεγάλη χαρά».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκος δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε εμβόλια, όχι απλά ένα εμβόλιο, τα οποία θα είναι απολύτως ασφαλή και αρκούντως αποτελεσματικά, σχετικά σύντομα. Προφανώς, δεν μπορώ να ορίσω εγώ το χρονοδιάγραμμα.

Θεωρώ θετικό, όμως, ότι και για το εμβόλιο της Οξφόρδης, το οποίο προτίθεται να παράγει η εταιρία AstraZeneca, με την οποία έχουμε συμβόλαιο προαγοράς, επανήλθε στις κλινικές δοκιμές, αξιολογώντας ως μη σημαντικό το ένα περιστατικό, το οποίο την υποχρέωσε να διακόψει τη διαδικασία για λίγες ημέρες.

Έχω πει ότι το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν και ήδη η επιτροπή εμβολιασμού έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την προτεραιοποίηση όσων εμβολιαστούν με βάση προφανή κριτήρια, που αφορούν τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται οι διάφορες ομάδες του πληθυσμού.

Το πρόβλημά μας είναι να πείσουμε τους Έλληνες να εμβολιαστούν και όχι αν θα έχουμε αρκετά εμβόλια. Βλέπω μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας να είναι επιφυλακτικοί για το εμβόλιο, σε σχέση τουλάχιστον με τους αρνητές της μάσκας, που είναι πολύ λίγοι. Αυτό το έχουν αντιληφθεί και οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, που συμφώνησαν να υπογράψουν ένα "συμβόλαιο τιμής" ότι αποκλείεται να διαθέσουν εμβόλιο στην αγορά αν δεν είναι ασφαλές.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές, όσο ασφαλές είναι το εμβόλιο της γρίπης. Θα χρειαστεί όλοι μας να κάνουμε μία προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την ασφάλεια του εμβολίου, την ανάγκη να εμβολιαστούμε όλοι και ότι όλα τα εμβόλια θα είναι ισοδύναμα. Αν πρέπει, για λόγους συμβολισμού, να εμβολιαστώ πρώτος για να δείξω το παράδειγμα, θα το κάνω εγώ και η οικογένειά μου με μεγάλη χαρά. Το ίδιο πρέπει να γίνει με πολλούς σοβαρούς ανθρώπους, που πρέπει να δείξουν ότι δεν φοβούνται».

Δείτε το βίντεο.