Breaking News

Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Μιχαηλίδου (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Τζένη Μιχαηλίδου. Τη λυπηρή είδηση ανακοίνωσε την Παρασκευή η Άννα Γιαγκιώζη, με ανάρτησή της στο Facebook. Συγκεκριμένα έγραψε, σε φωτογραφία που δημοσίευσε:

«Αυτή είναι η Τζένη μου! Η ΤΖΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ! Έφυγε σήμερα, καρκίνος, από τον Οκτώβρη, ούτε χρόνο... Δεν μπόρεσα να τη χαιρετήσω και αυτό μου κοστίζει πολύ... Αλλά θέλω να το ξέρετε πως έφυγε μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της Ελλάδος!! Και ένας υπέροχος άνθρωπος που μου στάθηκε σαν μάνα όσα χρόνια ήμουνα εκεί!

Καλό ταξίδι για όπου και αν πίστευες πως θα πήγαινες... Στο πουθενά, στα τάρταρα, εκεί κάπου... Θα σε αγαπώ και θα σε μνημονεύω πάντα! Είναι τόσα ακόμα που θα ήθελα να γράψω, αλλά τι να το κάνεις.... Γεια σου Τζενάκι μου... η καρδιά μου μάτωσε...»

Τζένη Μιχαηλίδου

Η Τζένη Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από το Γυμνάσιο σκηνοθετούσε και έπαιζε σε παραστάσεις, που οργάνωνε η ίδια. Αργότερα πρωταγωνιστούσε σε ερασιτεχνικές παραστάσεις συλλόγου, της εκεί ελληνικής παροικίας. Ήρθε στην Ελλάδα να σπουδάσει και πήρε υποτροφία στο "Ωδείο Αθηνών". Πρωτοετής φοιτήτρια της σχολής, προσλήφθηκε από τον Αλέξη Μινωτή στο "Εθνικό Θέατρο" για το χορό του αρχαίου δράματος "Προμηθέας Δεσμώτης".

Δάσκαλοι της ήταν οι: Κατίνα Παξινού, Αλέξης Μινωτής, Μαίρη, Μαρία Χορς, Σπύρος Ευαγγελάτος, Έλλη Νικολαΐδη, Στέλιος Βόκοβιτς, Ζυλ Ντασσέν, Αλέξης Σολομός, Γιώργος Σεβαστίκογλου, Τάκης Μουζενίδης.

Είκοσι χρόνια στο "Εθνικό Θέατρο". Στην αρχή απλό μέλος του χορού και αργότερα ως Κορυφαία, έπαιξε σε όλες σχεδόν τις αρχαίες κωμωδίες και τραγωδίες.

Εκτός "Εθνικού Θεάτρου" συνεργάστηκε με: "Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος", "Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου", "ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης-Λάρισας", "Θέατρο Εμπρός" και με πολλούς θεατρικούς επιχειρηματίες.

Το 1992 αποδέχτηκε την πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού να συμμετάσχει ως μέλος στην Επιτροπή των Εισαγωγικών και Πτυχιακών Εξετάσεων των δραματικών σχολών. Αποχώρησε από αυτή μετά από τρία χρόνια, όταν ο Νίκος Βασταρδής της πρότεινε να διδάξει στην σχολή του, "Θεμέλιο".

Σχολές που είχε διδάξει: "Θεμέλιο", "Ράμπα", "Πειραϊκός Σύνδεσμος", "Σχολή Νεοελληνικού θεάτρου Γιώργου Αρμένη".

Τελευταία της καλλιτεχνική δραστηριότητα, η συγγραφή του θεατρικού έργου "Η Τελευταία Σταγόνα" (άπαιχτο).

Εκτός από τις πολλές θεατρικές παραστάσεις, που έπαιξε, η Τζένη Μιχαηλίδου συμμετείχε και στις σειρές:

- Η αλεπού και ο μπούφος, 1987, ΕΤ2
- Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες, 1992, Mega
- Ο χήρος η χήρα και τα χειρότερα, 1993, ΑΝΤ1
- Η εκτέλεση, 1993, ΑΝΤ1
- Εν Ιορδάνη, 2002, Star
- Ο Θησαυρός της Αγγελίνας, 2005, ΝΕΤ



Με πληροφορίες (φωτογραφίες) από: retrodb