Breaking News

Χάρις Αλεξίου: «Με συγκλόνισε η αντίδραση του κόσμου» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, η Χάρις Αλεξίου φιλοξενήθηκε στην πρεμιέρα του «Ενώπιος Ενωπίω», με το Νίκο Χατζηνικολάου, που επέστρεψε στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 αργά το βράδυ της Δευτέρας.

H σπουδαία ερμηνεύτρια μίλησε για την πορεία της στη μουσική, τις μεγάλες επιτυχίες, τις σημαντικές συνεργασίες που άφησαν εποχή και τις στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή της. Επίσης, φίλοι και συνεργάτες μίλησαν στην εκπομπή και σκιαγράφησαν τις πιο άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της.

Όταν ρωτήθηκε στην έναρξη για την απόφασή της να αποχωρήσει από το χώρο του τραγουδιού, όσον αφορά τις live εμφανίσεις της, η Χάρις Αλεξίου απάντησε:

«Δεν ξέρω γιατί πήρε τόσο μεγάλη έκταση. Βεβαίως, με συγκλόνισε αυτή η αντίδραση, αυτή η απάντηση του κόσμου κι αυτή η αγάπη γιατί δεν είμαι η μόνη που σιγά - σιγά αποσύρομαι. Είναι κάτι πάρα πολύ φυσικό αυτό. Φέτος κλείνω μισό αιώνα στο τραγούδι και ανήκω σε μια γενιά που κρατάει ακόμα πολύ γερά. Αυτή είναι και η μαγεία του τραγουδιού, του καλλιτέχνη, ότι ο χρόνος δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.

Δε θα το νιώθατε το θέμα με τη φωνή μου εάν δεν σας το έλεγα. Εγώ αυτό που ένιωσα, ότι δεν ανταποκρινόταν η φωνή μου πάντοτε έτσι όπως θα ήθελα, είναι στο live. Γιατί στο live είναι εκείνη η στιγμή, δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα, οπότε δεν μου άρεσε.

Έχω την τύχη να έχω κάνει το τελευταίο μου live με τον πολύ μεγάλο μας δάσκαλο και μαέστρο, τον Σταύρο Ξαρχάκο. Η τελευταία μου μουσική υπόκλιση πάνω στη σκηνή ήταν δίπλα στον Ξαρχάκο.

Αυτός ο άνθρωπος δεν αφήνει να περάσει τίποτα έτσι. Κάθεται με τις ώρες και ταλαιπωρεί τον εαυτό του, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς για να βγάλει ένα αποτέλεσμα συγκλονιστικό. "Αναμετρήθηκα" εκεί και του είπα: "Σταύρο μου, δεν γίνεται εσύ να βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη κι εγώ να είμαι λίγο παρακάτω. Δε θα συνεχίσω".

Όταν έρχεσαι σε επαφή με αυτή την ωραιότητα της μουσικής και της ερμηνείας, αυτού του αποτελέσματος κι αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για όσα σου έχει φέρει η δουλειά σου, δεν γίνεται να μην το δεις».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη.