Breaking News

Υπ. Παιδείας: «Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γάλλου εκπαιδευτικού Samuel Paty» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:
«Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γάλλου εκπαιδευτικού Samuel Paty που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι, θα τηρήσουν τα σχολεία όλης της χώρας τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τον Γάλλο Υπουργό Παιδείας Jean-Michel Blanquer κατά τη διάρκεια των εργασιών της άτυπης συνόδου Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που φιλοξένησε διαδικτυακά η προεδρεύουσα Ελλάδα, δια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση κατά τη διάρκεια της Συνόδου. Αρκετά κράτη-μέλη συντάχθηκαν, ενώ υπήρξε διάχυτη η έκφραση συμπαράστασης προς τη Γαλλία για τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα που υπέστη.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε με τον Γάλλο Υπουργό Παιδείας Jean-Michel Blanquer και τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα Patrick Maisonnave μετά τη δολοφονία του Samuel Paty για να εκφράσει τη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Γαλλία, στο γαλλικό λαό και στην εκπαιδευτική κοινότητα ειδικότερα και για να καταδικάσει τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις βίας και τρομοκρατίας.»