Breaking News

Ισχυρή σεισμική δόνηση ανοιχτά της Σάμου - Ζημιές σε κτίρια - Η θάλασσα βγήκε στη στεριά - Μεγάλες καταστροφές και νεκροί στη Σμύρνη (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,7 Ρίχτερ - σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου - σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου, που έγινε αισθητός στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως και στην Τουρκία.

Ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας, έγραψε στο Facebook:

«Στις 13:51 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε σφοδρότατη σεισμική δόνηση με μέγεθος 6,7 στην κλίμακα Richter. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 Χλμ. Βόρεια της Σάμου. Θα ακολουθήσει έντονη μετασεισμική ακολουθία και χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια στο νησί».


Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε κτίρια, όπως και σε εκκλησία στο Καρλόβασι. Από την ισχυρή δόνηση, η θάλασσα βγήκε στη στεριά, προκαλώντας επιπλέον ζημιές σε κτίρια, όπως και σε αυτοκίνητα.

«Παρακολουθούμε και καταγράφουμε την εξέλιξη του φαινομένου... Μετά από έναν σεισμό 6,7 ρίχτερ είναι σπάνιο να ακολουθήσει μεγαλύτερος» δήλωσε στο Open o Γεράσιμος Χουλιάρας.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στη Σμύρνη της Τουρκίας, όπου κατεδαφίστηκαν κτίρια, ενώ τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν.

Η κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που ένα κτίριο καταρρέει σαν χάρτινος πύργος, με τις εικόνες να είναι συγκλονιστικές. 

Δείτε τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και του Open και στο τέλος το βίντεο του τουρκικού TRT World.