Breaking News

Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της Γαλλίας - Τρεις νεκροί (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
"Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση" δήλωσε ο δήμαρχος της Νίκαιας, Christian Estrosi, κάνοντας λόγο για "ισλαμοφασισμό".

Σύμφωνα με το BBC, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη γαλλική πόλη, όπου άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι στον καθεδρικό ναό Notre-Dame de Nice. 

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν και τραυματίες. Ο ύποπτος συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση.

Νεότερη ενημέρωση από το BBC αναφέρει ότι, μεταξύ των θυμάτων, μια γυναίκα κι ένας άνδρας φέρεται να έχουν αποκεφαλιστεί στο εσωτερικό της εκκλησίας. Επίσης, μία άλλη γυναίκα, που κατάφερε να διαφύγει σε ένα κοντινό καφέ, είχε μαχαιρωθεί πολλές φορές με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της. 

Ο δήμαρχος είπε στους δημοσιογράφους ότι ο ύποπτος φώναζε "Αλλάχου Ακμπάρ". Ο υπουργός Εσωτερικών, Gérald Darmanin, κάλεσε τους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή στο κέντρο της Γαλλικής Ριβιέρας. 

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στην Εθνοσυνέλευση, όπου ο πρωθυπουργός Jean Castex έδινε διευκρινήσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν, καθώς η Γαλλία τίθεται σε lockdown  έως την 1η Δεκεμβρίου, λόγω κορονοϊού...

Δείτε το βίντεο της Telegraph.