Breaking News

Αγγλία - Μελέτη React-1: Σχεδόν 100.000 άτομα μολύνονται καθημερινά από τον κορονοϊό

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Καθώς το δεύτερο κύμα του κορονοϊού αρχίζει να πλήττει έντονα την Ευρώπη, μελέτη από το Imperial College London αναφέρει ότι σχεδόν 100.000 άτομα μολύνονται καθημερινά από τον κορονοϊό στην Αγγλία.

Σύμφωνα με το BBC, η μελέτη επισημαίνει ότι ο ρυθμός της επιδημίας επιταχύνεται, ενώ εκτιμά πως ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων διπλασιάζεται τώρα κάθε εννέα ημέρες.

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι βρισκόμαστε σε «κρίσιμο στάδιο» και «κάτι πρέπει να αλλάξει», με τους αρμόδιους να προειδοποιούν ότι προσεγγίζεται με γοργούς ρυθμούς η κορυφή των κρουσμάτων που είχε σημειωθεί την περασμένη άνοιξη.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα του BBC, η μελέτη React-1 έχει μεγάλη επιρροή, διότι είναι η πιο ενημερωμένη αξιολόγηση σχετικά με την εξέλιξη της νόσου Covid-19 στη χώρα. 

Η μελέτη συνέκρινε τα επιχρίσματα που συλλέχθηκαν μεταξύ 16 και 25 Οκτωβρίου, με τον τελευταίο γύρο (διάστημα 18 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου). Τα τελευταία επιχρίσματα ελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, με τη συμμετοχή σχεδόν 86.000 εθελοντών,

Μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας:

• Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί έχει υπερδιπλασιαστεί από τον τελευταίο γύρο, με έναν στους 78 ανθρώπους που εξετάστηκαν να είναι τώρα θετικοί.
• Η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο είναι το Yorkshire και το Humber, όπου ένας στους 37 έχει τον ιό, ενώ ακολουθεί η περιοχή North West.
• Τριπλασιάστηκαν τα ποσοστά σε ανθρώπους ηλικίας 55-64, ενώ διπλασιάστηκαν σε ηλικίες 65 ετών και πάνω.
• Ο ρυθμός της επιδημίας έχει επιταχυνθεί, με τον δείκτη R - ο αριθμός των ατόμων, στα οποία μεταδίδει τον ιό το κάθε μολυσμένο άτομο - αυξήθηκε από 1,15 σε 1,56.
• Συνολικά, ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων διπλασιάζεται κάθε εννέα ημέρες.
• Τα νοτιοανατολικά, νοτιοδυτικά και ανατολικά της Αγγλίας και το Λονδίνο έχουν όλα δείκτη R πάνω από 2,0. Το Λονδίνο έχει εκτιμώμενο δείκτη R 2,86.
• 96.000 άνθρωποι μολύνονται καθημερινά.

Να σημειωθεί ότι δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης προχωρούν σε περιορισμούς.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η χώρα θα τεθεί σε lockdown από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ...

Η Γερμανία προχωρά σε πιο ήπιο lockdown, σε σχέση με τη Γαλλία. Όπως ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ, θα ισχύσει από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου έως το τέλος του μήνα. Μεταξύ άλλων, θα κλείσουν εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και θέατρα.. Παραμένουν σε λειτουργία σχολεία και παιδικοί σταθμοί, όπως και επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

Πληροφορίες από: BBC