Breaking News

Οι δηλώσεις του Γ. Πατούλη για τα προβλήματα στην Αττική από τη νεροποντή - Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
H πρωινή νεροποντή στην Αττική δημιούργησε προβλήματα, όπως κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Η μπόρα προκάλεσε πτώσεις δέντρων στους σταθμούς Ηρακλείου και Ειρήνης με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στα δρομολόγια των συρμών και ταλαιπωρία των επιβατών.

Η ανακοίνωση το πρωί της Τρίτης, για τις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αναφέρει:

«Μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από εχθές Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει δεχθεί 156 κλήσεις.

Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες σήμερα, η Υπηρεσία μας στην Αττική έχει δεχθεί 148 κλήσεις, κυρίως για τις περιοχές: Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, για 103 κοπές δέντρων, 27 αντλήσεις υδάτων και 18 αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη.

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα έχουν διάρκεια έως και σήμερα το απόγευμα.

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν, στις περιοχές που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από εχθές Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 σε αυξημένη ετοιμότητα.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.»

Ο Γιώργος Πατούλης μετέφερε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» την εικόνα των προβλημάτων στην περιφέρεια Αττικής.

Δείτε το βίντεο.