Breaking News

«Έφυγε» ο σπουδαίος Sean Connery (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απεβίωσε, σε ηλικία 90 ετών, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Sean Connery, που ήταν ο πρώτος που υποδύθηκε τον James Bond, πρωταγωνιστώντας σε επτά συνολικά ταινίες του διάσημου μυστικού πράκτορα.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, o Σκωτσέζος ηθοποιός φέρεται να πέθανε στον ύπνο του, ενώ ήταν στις Μπαχάμες. Eδώ και αρκετό καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του. Το θάνατό του επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Ο Sean Connery γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1930 στο Φάουντενμπριτζ (Fountainbridge) στο Εδιμβούργο, όπου το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς. Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά. Έκανε διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου και στιλβωτής φερέτρων και μπόντι μπίλντερ.


Έπαιξε σε δεκάδες ταινίες, ενώ η εντυπωσιακή άνοδός του έγινε με τον ρόλο του μυστικού πράκτορα James Bond. Συνολικά πήρε μέρος σε επτά ταινίες Bond. Οι έξι ήταν παραγωγής της EON και μία ήταν ανεπίσημη αναπαραγωγή του Thunderball από την Warner Bros. Οι ταινίες είναι:

• James Bond, πράκτωρ 007, εναντίον Δόκτορος Νο (Dr No., 1962)
• James Bond, πράκτωρ 007: Από τη Ρωσία με αγάπη (From Russia with love, 1963)
• James Bond, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου (Goldfinger, 1964)
• Επιχείρηση Κεραυνός (Thunderball, 1965)
• Ζεις μονάχα δυο φορές (You only live twice, 1967)
• Τα Διαμάντια είναι παντοτινά (Diamonds are forever, 1971)
• Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ (Never say never again, 1983) (ανεπίσημη)

Κατέχει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, ανάμεσά τους ένα Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου για την ταινία "Οι Αδιάφθοροι - The Untouchables (1987)", δύο βραβεία Bafta και τρεις Χρυσές Σφαίρες.

Τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β, ενώ σε πρόσφατη δημοσκόπηση για το περιοδικό Radio Times αναδείχθηκε ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών.

Τον Αύγουστο γιόρτασε τα 90α γενέθλιά του. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε έναν γιο, τον Jason Connery, που είναι ηθοποιός.

Πληροφορίες από: BBC - wikipedia