Breaking News

Ώρα για Φαγητό: Το μενού της νέας εβδομάδας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Λαχταριστές γεύσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Υγιεινά πιάτα που διώχνουν όλες τις τύψεις για περιττές θερμίδες. Οδηγίες και τεχνικές που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη στην κουζίνα.

Κάθε μέρα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προσφέρει απλόχερα τις πεντανόστιμες συνταγές της και τις γνώσεις της για τη μαγειρική. Από τη Δευτέρα 19 έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 11:30, είναι Ώρα για Φαγητό στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου - Εύκολα και Υγιεινά

Η εβδομάδα ξεκινάει και η Αργυρώ είναι αποφασισμένη να αποδείξει ότι τα υγιεινά εδέσματα μπορούν να κερδίσουν σε γεύση. Έτσι, λοιπόν, δίνει την δική της εκδοχή για έναν διαφορετικό ντάκο με πλούσιο, φρέσκο τυρί κρέμα και κρίταμο πάνω σε τραγανό παξιμάδι. Στη συνέχεια, ετοιμάζει ένα λαχταριστό κέικ, απ’ το οποίο λείπουν το βούτυρο και τα αβγά αλλά δεν λείπει η γεύση. Για το τέλος, τα πιο νόστιμα τρουφάκια ενέργειας με ταχίνι είναι εκείνα που επιβεβαιώνουν την άποψή της για την υγιεινή διατροφή.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου - Μαγειρικό Σχολείο

Στο σημερινό «μάθημα μαγειρικής», η διδακτέα ύλη δεν περιλαμβάνει μόνο συνταγές, αλλά και οδηγίες οικονομίας, αφού η Αργυρώ πιστεύει ότι ένα βασικό υλικό είναι αρκετό για να δημιουργήσεις με πολύ εύκολο τρόπο νέα πιάτα γευστικά και "έξυπνα". Έτσι, λοιπόν, αποκαλύπτει όλες τις τεχνικές της για μια γνήσια σάλτσα με άρωμα Μπολόνια τη γνωστή σε όλους μας μπολονέζ. Αν ετοιμάσουμε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορούμε να έχουμε στο τραπέζι μας δύο επιπλέον λιχουδιές όπως είναι το ζουμερό Sloppy Joe και φυσικά οι ανεπανάληπτες τηγανητές πατάτες Tex Mex.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου - Αλμυρά και Γλυκά

Αλμυρές λιχουδιές στο τηγάνι και μια σοκολατένια έκπληξη στο ταψί ετοιμάζει για σήμερα η Αργυρώ. Ετοιμάζει χαλούμι στίκς με μπαστουνάκια κυπριακού τυριού και ένα τραγανό πανάρισμα και στη συνέχεια φτιάχνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο αβγοφέτες με τυριά και γαλοπούλα που λιώνουν στο στόμα. Όσο για το τέλος, μάλλον η μους σοκολάτας με τα κρουασανάκια που περίσσεψαν, μας δίνει όχι μόνο τη λύση για να τα αξιοποιήσουμε, αλλά και μια απίστευτη λιχουδιά για το πρωινό μας ή τον απογευματινό μας καφέ.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου - Μαγειρεύουμε Παρέα

Ιδιαίτερη μέρα σήμερα για την Αργυρώ. Μας δείχνει το μοναδικό της σουφλέ με πένες και τυριά και υποδέχεται στην κουζίνα της τον pastry chef Δημήτρη Μακρινιώτη. Μαζί ετοιμάζουν μια "ξεμυαλιστική", όπως η ίδια την αποκαλεί, τάρτα μήλου με φράντσιπαν. Και όσο συμβαίνουν όλα αυτά, μία έκπληξη που έχουν ετοιμάσει για εκείνη τη… βγάζει από τους ρυθμούς της και η συγκίνηση, η χαρά και το άρωμα γιορτής απλώνονται παντού, γεμίζοντας με γλύκα την καρδιά της παρουσιάστριας.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου - Νόστιμα και Λαχταριστά

Η Αργυρώ σήμερα είναι πανέτοιμη να μας «πάρει τα μυαλά», όπως συνηθίζει να λέει. Ρίχνει στο τηγάνι, νόστιμους ρεβιθοκεφτέδες με τραγανή κρούστα και μυρωδικά και συνεχίζει με μια κοζανίτικη κρεατόπιτα ή γκιζλεμόπιτα που με την πλούσια γέμισή της και το τραγανό της φύλλο θα δώσει άρωμα Ελλάδας στο τραπέζι μας. Για το τέλος, αποκαλύπτει τα μυστικά της για τη ζεστή σαλάτα μανιταριών με ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας και μπλε τυρί Δανίας.