Breaking News

«Χαλβάη 5-0»: Η απάντηση του Μάρκου Σεφερλή στα ασφαλιστικά μέτρα του σκηνοθέτη (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ταινία του Μάρκου Σεφερλή, «Χαλβάη 5-0», βγήκε στους κινηματογράφους στα τέλη Ιανουαρίου 2020 και ετοιμαζόταν για την προβολή της και στις τηλεοπτικές οθόνες.

Όπως ανέφερε το χθεσινό δημοσίευμα του Γρηγόρη Μελά στο Newsit.gr πριν από ημέρες η ταινία «ανέβηκε» σε συνδρομητική πλατφόρμα δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ήθελε να πλήρωνε και να την κατεβάσει για να την δει. Ξαφνικά όμως... χάθηκε από τη βιντεοθήκη τους προκαλώντας ερωτηματικά για το τι ακριβώς συνέβη. Ο λόγος είναι τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο σκηνοθέτης της, Μάνος Καμπίτης, υποστηρίζοντας πως όχι μόνο δεν έχει πληρωθεί, αλλά ούτε καν έχει - ακόμα - υπογράψει την απαιτούμενη σύμβαση με την παραγωγό εταιρεία.

Ο Γρηγόρης Μελάς επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη Μάνο Καμπίτη, ο οποίος του είπε: «Έχω διαπιστώσει με στοιχεία που έχω στην κατοχή μου ότι ο κύριος Σεφερλής επιχειρεί να διακινήσει την ταινία παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπογράψει με το δημιουργό της ταινίας, δηλαδή μαζί μου, το απαιτούμενο από τη νομοθεσία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας ιδιωτικό συμφωνητικό για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων της σκηνοθεσίας μου στην ταινία. Έδωσα ήδη εντολή στους νομικούς μου να στραφούν κατά συνδρομητικής πλατφόρμας με σκοπό την απαγόρευση της εμπορικής εκμετάλλευσης της ταινίας. Θα συνεχίσω να προβαίνω σε κάθε νόμιμη ενέργεια που είναι αναγκαία για την προστασία των πνευματικών μου δικαιωμάτων πάνω στην ταινία. Με άλλα λόγια ο κύριος Σεφερλής δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία χρήση της ταινίας από τη στιγμή που δεν έχει την εγγραφή άδειά μου».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Μάρκου Σεφερλή αποκάλυψε ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον του Μάνου Καμπίτη για δυσφήμιση. Συγκεκριμένα, είπε στην εκπομπή «Ευτυχείτε»:

«Εγώ γνωρίζω ότι είχαν γίνει ασφαλιστικά μέτρα και τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο  και η προβολή της ταινίας συνεχίστηκε κανονικά. Δεν δεχόταν ο κύριος Καμπίτης να υπογράψει τη σύμβαση, πάντα κατά τους ισχυρισμούς της δικής μας πλευράς και του κ. Σεφερλή. Ξαφνικά ο κ. Καμπίτης ισχυρίστηκε ότι δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση και προσπάθησε να μπλοκάρει την προβολή της ταινίας. Ο κ. Σεφερλής θα στραφεί εναντίον του κ. Καμπίτη για τη δυσφήμιση που υφίσταται αυτή τη στιγμή, ότι δήθεν δεν έχει ποιήσει τις υποχρεώσεις του, ότι δήθεν δεν έχει πληρώσει».