Breaking News

Γενί Σαφάκ: Θα επεκταθεί η Navtex για το Oruc Reis - Η Τουρκία ζητά αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης, Λήμνου και Άη Στράτη (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ένταση στα ελληνοτουρκικά. Το Oruc Reis πέρασε στα 9 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και στην πορεία απομακρύνθηκε. Η Αθήνα, όμως, συνεχίζει κι εκείνη με την διπλωματική της αντεπίθεση στις προκλήσεις της Τουρκίας, με επιστολές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς όλα τα διεθνή fora.

Στο μεταξύ η Τουρκία, εκδίδοντας δύο νέες Navtex, ζητά την αποστρατικοποίηση των νησιών Σαμοθράκη, Λήμνου και Άη Στράτη. 

Επίσης, η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» προαναγγέλλει ότι αύριο θα επεκταθεί η Navtex για το Oruc Reis όχι μόνο χρονικά, αλλά και πιο δυτικά, πλησιάζοντας Ρόδο και Κρήτη.

Ένα ανησυχητικό σενάριο για τη θέση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά ζητήματα είναι το τι θα γίνει αν πέσουν σε ακυβερνησία λόγω εκλογών, δικαστικών διαδικασιών, αμφισβήτησης του αποτελέσματος ή κάποιου άλλου παρόμοιου προβλήματος. Πάντως, ο Τραμπ φαίνεται πως έχει προβεί σε «σιγή ασυρμάτου» στις επαφές του με τον Ερντογάν.

Δείτε αναλυτικότερα στα ρεπορτάζ της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος».