Breaking News

Η Αργεντινή και η Νάπολη θρηνούν για τον δικό τους Ντιέγκο (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει επισκιάσει σε πολλές χώρες ακόμα και τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού.

Τα μηνύματα στα social media είναι χιλιάδες, με τον μεγάλο Πελέ να γράφει: «Έχασα έναν υπέροχο φίλο κι ο κόσμος έχασε έναν θρύλο».

Οι φίλαθλοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη πενθούν για μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική προσωπικότητα, που δεν υπάρχει πλέον ανάμεσά μας.

Η Αργεντινή, που την οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, θρηνεί για τον δικό της Ντιέγκο, το «Θεό του ποδοσφαίρου». Μάλιστα, ο πρόεδρος της χώρας έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

Στην Ιταλία, η Νάπολη κλαίει για την απώλεια ενός θρύλου, που την έβγαλε από την αφάνεια και την οδήγησε - μεταξύ άλλων - στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων κι ενός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Από την πατρίδα του στην Αργεντινή μέχρι την επιτυχία στην Ιταλία, τη δόξα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη μάχη του με τον εθισμό του στα ναρκωτικά, ο Ντιέγκο υπέγραψε μία διαφορετική ζωή από τους υπόλοιπους σταρ του ποδοσφαίρου κι αυτό που μένει στο τέλος είναι το ταλέντο του, που για πολλούς τον καθιστά τον μεγαλύτερο όλων των εποχών.

Δείτε στο πρώτο βίντεο του Guardian πλάνα από την Αργεντινή και τη Νάπολη μετά την είδηση του θανάτου του.


Νάπολη


Μπουένος Άιρες