Breaking News

Κοντοζαμάνης: «Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% οι γιατροί έχουν δηλώσει πρόθεση να εμβολιαστούν» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για την ακριβή εικόνα του συνολικού αριθμού των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν ρωτήθηκε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση της Τρίτης.

Η ερώτηση της δημοσιογράφου και η απάντηση του Βασίλη Κοντοζαμάνη, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση για την ενημέρωση, στην οποία συμμετείχε και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς:

Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Κύριε Κοντοζαμάνη, έχουμε ακριβή εικόνα του συνολικού αριθμού των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν; Σας ικανοποιεί το νούμερο;».

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: «Νομίζω ότι γίνεται μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και δημιουργίας αμφιβολίας από την πλευρά των υγειονομικών να εμβολιαστούν.

Οι υγειονομικοί είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Όλον αυτό τον καιρό δίνουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτή τη μάχη και είναι η πρώτη ομάδα του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί σε λίγες ημέρες.

Τα νούμερα που έχουμε είναι ενθαρρυντικά. Και η καταγραφή αυτή συνεχίζεται. Στους γιατρούς ξεπερνάει το 70% η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό.

Θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής: η δήλωση αυτή έγινε προκειμένου να προετοιμαστούμε καλύτερα για τη διεξαγωγή του εμβολιασμού στα Νοσοκομεία.

Γνωρίζουμε όλοι ότι το πρώτο εμβόλιο που έρχεται, έχει ιδιαίτερες συνθήκες διακίνησης, φύλαξης και διάθεσης. Επομένως, προσπαθούμε να εμβολιάσουμε τους υγειονομικούς και τον υπόλοιπο πληθυσμό μετά, τηρώντας τις διαδικασίες διακίνησης, διότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει εντός ολίγων ωρών από τη στιγμή που θα ανοίξει το φιαλίδιο. Και γι’ αυτό ζητήσαμε από τους υγειονομικούς να δηλώσουν την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν.

Επαναλαμβάνω, τα νούμερα μέχρι στιγμής, γιατί συνεχίζεται η καταγραφή, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%, οι γιατροί έχουν δηλώσει πρόθεση να εμβολιαστούν».