Breaking News

Ρομποτικές εφαρμογές ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του κατασκευαστικού τομέα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
H εκπομπή Futuris του Euronews και ο Julián López Gómez μας ταξιδεύουν στην Κεντρική Ισπανία και μας παρουσιάζουν τη ρομποτική πλατφόρμα του ευρωπαϊκού πρότζεκτ "Ήφαιστος", που έχει σχεδιαστεί για να παίρνει και να τοποθετεί περίπου 1 τόνο υλικών σε μεγάλες κατασκευαστικές επιφάνειες με ακρίβεια χιλιοστού, σε πολύ απαιτητικές συνθήκες.

Πώς και μέχρι ποιο σημείο μπορεί ένα καλωδιωμένο ρομπότ να βοηθήσει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού κατασκευαστικού τομέα;

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Euronews, για να απαντήσουν σ’ αυτό το ερώτημα Ευρωπαίοι ερευνητές έχουν αναπτύξει και δοκιμάζουν στην Κεντρική Ισπανία ένα τεράστιο πρωτότυπο μιας τέτοιας ρομποτικής πλατφόρμας.

8 καλώδια επιτρέπουν στο ρομπότ να περιστρέφεται και να κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις κατά μήκος των 100 τετραγωνικών μέτρων της πρόσοψης μιας ρέπλικας τριώροφου κτιρίου. Το σύστημα μπορεί να σηκώσει μια πλατφόρμα γεμάτη εργαλεία και πέλματα αναρρόφησης, που μπορούν να βοηθήσουν στην εγκατάσταση και στη συντήρηση μεγάλων γυάλινων προσόψεων κτιρίων.

Δείτε το βίντεο του Euronews.