Breaking News

Απόψε στο Special Report: Το «σχολείο εξ αποστάσεως» και το «σeξ εκτός νόμου» (trailers)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ό,τι κρύβεται πίσω από την είδηση, ό,τι υπάρχει πίσω από την εικόνα, ό,τι δεν λένε οι λέξεις, μπαίνει στο μικροσκόπιο της ερευνητικής δημοσιογραφίας, για να δείξει τον δρόμο που οδηγεί στην αλήθεια.

«Special Report» με τον Τάσο Τέλλογλου, τον Αντώνη Φουρλή και τη Μαρία Σαράφογλου. Δείτε σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 23:30 το βράδυ, στον ΑΝΤ1:

«Σχολείο εξ αποστάσεως»

Με την επιστροφή του απαγορευτικού, μαθητές αναγκάστηκαν, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, να απέχουν από τις σχολικές αίθουσες. Το «Special Report» επιχειρεί να καταγράψει τη νέα αυτή πραγματικότητα και το τι σημαίνει για την εκπαιδευτική διαδικασία και τις οικογένειες των μαθητών, αλλά και τι αντίκτυπο πρόκειται να έχει μακροπρόθεσμα.

Πώς ακριβώς διεξάγεται η τηλεκπαίδευση και πόσο καλά μπορούν να ανταποκριθούν οι μικροί μαθητές του Δημοτικού στις απαιτήσεις της; Πόσο έτοιμοι ήταν οι δάσκαλοί τους για να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο; Τι θα αφήσει πίσω της αυτή η εμπειρία στα παιδιά;

Ο Τάσος Τέλλογλου παρακολουθεί και καταγράφει δασκάλους και μαθητές του 22ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών επί τω έργω, ενώ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δίνει απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που απασχολούν χιλιάδες οικογένειες.

«Σeξ εκτός νόμου»

Υπάρχει ένα επάγγελμα που θεωρείται από τα αρχαιότερα στον κόσμο και επιβιώνει ανά τους αιώνες. Σήμερα στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν είναι πάντα εφικτό -κυρίως εξαιτίας της παλαιωμένης και συχνά πολύπλοκης νομοθεσίας- να εξασκηθεί εύκολα με νόμιμο τρόπο, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται όσες και όσοι το ασκούν να καταφεύγουν στην παρανομία.

Το «Special Report» συναντά την Έλενα Χατζή στο αυτοσχέδιο στούντιο από όπου μεταδίδει live σeξ, αλλά και την «Κατερίνα» και τη Ραφαέλα στους δρόμους της Αθήνας. Είναι όλες εργαζόμενες στον χώρο του σeξ που ζητούν κάτι που φαντάζει αδιανόητο: μια σύγχρονη ρύθμιση της αγοράς του σeξ που να τις υποχρεώνει να πληρώνουν φόρους και να εξασφαλίζει τα δικαιώματά τους.

Η Κέλλυ Χεινωπόρου επισκέπτεται παράνομους οίκoυς αvoχής, καταγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σeξεργάτριες μέσα στην πανδημία και μιλά με την τραvς ακτιβίστρια του «Red Umbrella Athens» Άννα Κουρουπού, για τους κινδύνους που ενέχει η παράνομη άσκηση της πoρvεiας, αλλά και το στίγμα που ακολουθεί όσους εργάζονται στον χώρο του σeξ.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν, ακόμη, για τα «παράλογα» της νομοθεσίας ο εθνικός εισηγητής για την Εμπορία Ανθρώπων του υπουργείου Εξωτερικών, Ηρακλής Μοσκώφ και ο συνταγματολόγος Βαγγέλης Μάλλιος, μέλη της επιτροπής εργασίας που συστάθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη μελέτη του ζητήματος.



«Special Report»: Κάθε Τρίτη, στις 23:30 το βράδυ, στον ΑΝΤ1.

Συντελεστές:

Τάσος Τέλλογλου
Αντώνης Φουρλής
Μαρία Σαράφογλου

Αρχισυνταξία: Ιωάννα Λουλούδη

Δημοσιογραφική Ομάδα: Λάζαρος Μπέλτσιος, Λίνα Καπετάνιου, Ρωμανός Γκότζος, Γιάννης Τσακαρισιάνος, Μάνος Φραγκιουδάκης
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Φραγκιά
Σκηνοθεσία: Κωστής Παπαδάκης
Παραγωγή: VICE Greece