Breaking News

Η μέρα που κάνει το ντεμπούτο του ο Βασίλης Χατζηπαναγής (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Βασίλης Χατζηπαναγής θεωρείται από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και για πολλούς ο κορυφαίος. Το 2003 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ε.Π.Ο. για το εορτασμό των 50 χρόνων της ΟΥΕΦΑ.

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής έκανε το ντεμπούτο του στον αγώνα Ηρακλή - Ατρόμητου στη Βέροια. Ήταν 7 Δεκεμβρίου του 1975.

Αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα 281 φορές και πέτυχε  61 γκολ. Χαρακτηριστική ήταν η σεζόν 1982-83, όπου σημείωσε επτά γκολ απευθείας με κόρνερ.

Την τελευταία του επίσημη εμφάνιση με τον Ηρακλή έκανε στις 26 Οκτωβρίου 1990, την ημέρα των 36ων γενεθλίων του, στον αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη Βαλένθια.

Γνωστός ως ο "Έλληνας Μαραντόνα" είχε συμβόλαιο που τον εμπόδιζε να πάρει μεταγραφή για άλλες ομάδες, παρά ίσως την επιθυμία του. Προσέλκυσε το ενδιαφέρον μερικών από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, της Άρσεναλ, της Λάτσιο και της Στουτγάρδης μεταξύ άλλων, αλλά παρέμεινε στον Ηρακλή μέχρι το τέλος της καριέρας του.


Το 1984 κλήθηκε και αγωνίστηκε στη Μικτή Κόσμου εναντίον της αμερικανικής ομάδας "Κόσμος Ν. Υόρκης", σε φιλανθρωπικό αγώνα που έγινε στις 22 Ιουλίου 1984 στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Στάδιο "Τζάιαντς", ενώπιον 40.000 θεατών, από τους οποίους 15.000 Ελληνοαμερικανοί ομογενείς. Συμπαίκτες του ήταν, μεταξύ άλλων, οι: Πίτερ Σίλτον, Ζαν Μαρί Πφαφ, Ρούντι Κρολ, Ούγκο Σάντσες, Ελίας Φιγκερόα, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Κέβιν Κίγκαν, Μάριο Κέμπες και ο Θωμάς Μαύρος. Η Μικτή νίκησε 3-1 και ο Χατζηπαναγής μπήκε στο 65΄ στη θέση του Κίγκαν. Με τις ενέργειές του ξεσήκωσε την κερκίδα, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες.


Πληροφορίες από: wikipedia - sansimera.gr