Breaking News

Κινηματογραφικό πείραμα απομόνωσης στη Σουηδία (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μια νοσηλεύτρια περνά μια εβδομάδα απομονωμένη σε ένα νησί, παρακολουθώντας δεκάδες ταινίες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ.

Όπως μετέδωσε το Euronews, με μοναδική συντροφιά τη θάλασσα και τα κύματα για μια εβδομάδα, η νοσηλεύτρια Lisa Enroth έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει 60 πρεμιέρες ταινιών του εφετινού Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό πείραμα εν μέσω πανδημίας.

Η 41χρονη, που εργάστηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, επελέγη από 12.000 υποψηφίους. Η νοσηλεύτρια θα καταγράψει την εμπειρία της, αλλά και τη δική της κριτική για τις ταινίες που θα παρακολουθήσει.


Σύμφωνα με το BBC, η Lisa Enroth θα περάσει μία εβδομάδα στο φάρο Pater Noster στο νησί Hamneskar, χωρίς τηλέφωνο, υπολογιστή, βιβλία ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διασκέδασης.

Ωστόσο, της δόθηκε ένα tablet, που θα χρησιμοποιεί για περιορισμένες χρονικές περιόδους, ώστε να μπορεί να καταγράφει σε βίντεο ένα καθημερινό ημερολόγιο. Στο νησί βρίσκεται ένα ακόμη άτομο για λόγους ασφαλείας, που θα την επισκέπτεται μία φορά την ημέρα, επισημαίνει το BBC.

Για να παρακολουθήσει τις ταινίες, έχει δημιουργηθεί μία ειδική αίθουσα με οθόνη στην κορυφή του φάρου, που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Η νοσηλεύτρια ζει στο Skovde - μια μικρή πόλη περίπου 150 χλμ. βορειοανατολικά του Γκέτεμποργκ - όπου είναι μέλος ενός τοπικού κλαμπ ταινιών. Στο νησί Hamneskar μεταφέρθηκε χθες, Σάββατο.

Δείτε το βίντεο του Euronews.