Breaking News

Ν. Κακλαμανάκης: «Πρέπει να απαντήσουμε με φως σε όλο αυτό το σκοτάδι που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Για τη συναθλήτριά του Σοφία Μπεκατώρου και την καταγγελία που έκανε ότι δέχθηκε σeξουαλική παρενόχληση σε νεαρή ηλικία από αθλητικό παράγοντα μίλησε ο Νίκος Κακλαμανάκης. Ο Ολυμπιονίκης είπε στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα»:

«Τη Σοφία Μπεκατώρου τη γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο μία κορυφαία αθλήτρια στο νερό. Αποδεικνύει ότι είναι κορυφαία γιατί τολμά να λέει την αλήθεια της. Δυστυχώς δικαιώνομαι μετά τα όσα είχα πει στη Βουλή και ήλπιζα ότι θα ήταν η αρχή και για τη Σοφία και για άλλους αθλητές να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Από τα 19 μου λέω ότι η συγκεκριμένη ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει. 33 χρόνια μετά και με όσα καταγγέλλει η Μπεκατώρου, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. 

Εμείς οι αθλητές λέμε όχι στην κατάχρηση εξουσίας και στη χρήση βiας και κυρίως όχι στην κουλτούρα του βιaσμού της σιωπής, Έχει πολλή ομερτά και βία μέσα στο διοικητικό συμβούλιο. Πιστεύω ότι δεν φτάνει να μην αδικούμε, οφείλουμε να μην αφήνουμε άλλους να αδικούν, αυτή είναι η πραγματική έννοια της δικαιοσύνης για μένα.

Λυπάμαι για όλη αυτή την εξέλιξη, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσουμε με φως σε όλο αυτό το σκοτάδι που έχουμε βιώσει τόσα χρόνια...

Είχα ακούσει δεξιά κι αριστερά κάποια πράγματα, αλλά όχι τόσο συγκεκριμένα. Ο μεγαλύτερος βιaσμός που γίνεται δεν είναι του σώματος αλλά της ψυχής. Σε πολλά παιδιά έχουν καταστρέψει το όνειρό τους γιατί τα έχουν απειλήσει ώστε να μην μπορούν να συνεχίσουν.»