Breaking News

Το μήνυμα στήριξης της Άννας Κορακάκη στη Σοφία Μπεκατώρου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά την καταγγελία που έκανε η Ολυμπιονίκης μας Σοφία Μπεκατώρου, για βιaσμό που υπέστη σε νεαρή ηλικία από παράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ακολούθησε κύμα συμπαράστασης.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη ανέβασε βίντεο στο Instagram, στο οποίο αναφέρει:

«Γεια χαρά σε όλες και όλους. Θέλω σήμερα να θίξω ένα θέμα, το οποίο δε σας κρύβω ότι έχει κυριεύσει κάθε πτυχή του μυαλού μου κι έχει πικράνει την ψυχή μου κι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που θα ακούσω, μάθω, διαβάσω για οποιοδήποτε περιστατικό θυματοποίησης, κακοποiησης και βiας.

Όπως καταλαβαίνετε σήμερα μιλάω με αφορμή την πολύ γενναία απόφαση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου να μοιραστεί ένα τόσο τραυματικό και τολμώ να πω ίσως αξεπέραστο βίωμα όπως είναι αυτό της σeξουαλικής κακoποiησης. Ξεκινάω, λοιπόν, λέγοντας ότι η αποκάλυψη αυτή τη Σοφίας είναι αξιέπαινη και πραγματικά εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να αποτελέσει το έναυσμα για κάθε κακoποιημένο άτομο, οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιοδήποτε τομέα κι αν ανήκει, με οποιαδήποτε ιδιότητα, να βρίσκει το σθένος και να καταγγέλλει τη βiα σε οποιαδήποτε μορφή της.

Γι’ αυτό, λοιπόν, παρακαλώ και προτρέπω κάθε αθλητή, αθλήτρια, νέο, νέα, μαθητή, μαθήτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενο, παιδί και γενικότερα κάθε θυματοποιημένο άτομο να μιλάει ανοιχτά και άφοβα. Να είναι σίγουρο ότι θα έχει πολλούς περισσότερους υποστηρικτές απ' όσους ενδεχομένως φαντάζεται. Να μην φοβάται να το μοιράζεται. Αυτοί που θα πρέπει να κοιμούνται και να ξυπνάνε με το φόβο είναι οι ίδιοι οι θύτες.

Για να επιστρέψω πάλι στο συγκεκριμένο περιστατικό, στο βίωμα της Σοφίας, θέλω να πω πως όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτή τη στιγμή η Σοφία ίσως δίνει τον μεγαλύτερό της αγώνα, κόντρα σε πολλά μποφόρ και τερατώδη κύματα με μεγάλη ισχύ. Μόνο που σε αυτό τον αγώνα δεν προσδοκά ένα μετάλλιο. Προσδοκά, όμως, μία νικηφόρα πλεύση μακριά και πέρα από τις συμπληγάδες της κακoποίησης και της έμφυλης βiας.»