Breaking News

Πατρινό Καρναβάλι 2021: Το μήνυμα του δημάρχου Πατρέων στη διαφορετική τελετή έναρξης (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετής έναρξης για το Πατρινό Καρναβάλι, που παραμένει ζωντανό ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Η τελετή έναρξης μεταδόθηκε ζωντανά, τηλεοπτικά και διαδικτυακά, μεταφέροντας σε κάθε άκρη της χώρας - και όχι μόνο, φτάνοντας μέχρι και τη Νέα Υόρκη - το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα της χαράς για τη ζωή. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η εκδήλωση έγινε στο Δημοτικό Θέατρο με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον covid19, με εξαιρετικά ζεστή ατμόσφαιρα και με όλες τις πτυχές και τα στοιχεία του καρναβαλικού πολιτισμού της Πάτρας να αναδεικνύονται.

Το Πατρινό Καρναβάλι του 2021 άνοιξε και «αγκάλιασε» όλους τους θερμούς φίλους του που παρακολούθησαν την τελετή έναρξης από τους τηλεοπτικούς δέκτες και τις οθόνες των υπολογιστών τους. 

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη, τόνισε:

«Φίλες και φίλοι,

Ξεκινάμε απόψε το Πατρινό Καρναβάλι που φέτος, λόγω της πανδημίας και των μέτρων προστασίας, οι εκδηλώσεις του θα έχουν διαφορετική μορφή.

Η Δημοτική Αρχή, ο Καρναβαλικός Οργανισμός και οι καρναβαλιστές δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν με αστείρευτό κέφι, με φαντασία και ανατρεπτική διάθεση το Πατρινό Καρναβάλι αλλιώς, με την ευθύνη να μην έχουμε διασπορά του κορωνοϊού.

Μπορεί οι συνθήκες να μην επιτρέπουν την συμμετοχή και την μαζικότητα, όμως οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί θα φθάσουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε Πατρινό, σε κάθε φίλο του Πατρινού Καρναβαλιού, σε όλη την Ελλάδα και τον Κόσμο διαδικτυακά μεταφέροντας ανάσα χαράς και αισιοδοξίας παντού.

Αυτή την περίοδο δεν μένουμε παθητικοί. Αναστοχαζόμαστε όλοι. Καρναβαλιστές, αρχηγοί πληρωμάτων, νεολαία, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όλη η πόλη ενωμένη βάζει τα θεμέλια για το Καρναβάλι των επόμενων χρόνων.

Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε μια ζωή χωρίς φτώχεια, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς ανεργία, με δουλειά και δικαιώματα. Για να είναι το Καρναβάλι μας ο καθρέφτης μιας κοινωνίας αντάξιας μας.

Καλούμε όλους τους Πατρινούς να συμμετέχουν διαδικτυακά και να γίνει όλη η πόλη, όλη η Ελλάδα, ένα πλήρωμα.

Καλό δρόμο.

Καλό Καρναβάλι».

Δείτε στο βίντεο την τελετή έναρξης (αρχίζει από το 3:35 και μετά).