Breaking News

Πόπη Τσαπανίδου: «Παίζουμε με τη φωτιά... Γιατί εμείς τα ανοίγουμε όλα όταν οι άλλοι τα κλείνουν;» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Πριν λίγες ημέρες η Πόπη Τσαπανίδου είχε εκφράσει την αντίθεσή της, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου. Σήμερα η δημοσιογράφος σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου:

«Το ζήτημα είναι τι γίνεται ακριβώς... Τι ακριβώς κάνουμε; Γιατί δείχνει να παίζουμε με τη φωτιά και δεν είναι δικά μου λόγια αυτά. Είναι λόγια του λοιμωξιολόγου κ. Σύψα, ο οποίος βγήκε και δήλωσε ότι είναι σαν να παίζουμε με τη φωτιά, έχουμε μια πανδημία που τρέχει και βλέπουμε εικόνες οι οποίες δείχνουν ότι μπορούμε να πάμε σε χειρότερα πράγματα. Άρα είναι παρακινδυνευμένο το ό,τι άνοιξε το λιανεμπόριο.

Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση πήρε αυτό το ρίσκο - έτσι το χαρακτήριζε - και κυρίως, αν δεν βγει αυτό το ρίσκο ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Γιατί η κυβέρνηση δείχνει να μεταθέτει την ευθύνη στον κόσμο.

Ακούμε αρμόδιους υπουργούς να λένε ότι "Ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα, βγήκαν όλοι μαζί στην Ερμού κλπ. και αυτό μας κάνει να κοιτάξουμε μήπως ξανακλείσουμε το λιανεμπόριο", ενώ ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο κόσμος και κουρασμένος είναι στο σπίτι του και σε κατάθλιψη βρίσκεται και μια διέξοδο ψάχνει για να βγει. Κι όταν του τη δίνουν τη διέξοδο αυτή, φυσικά και θα την αρπάξει.

Εγώ αναρωτιέμαι πάντως γιατί - ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη κοιτάζει τις μεταλλάξεις του κορονοϊού οι οποίες είναι θανατηφόρες και 8 φορές πιο μεταδοτικές από ό,τι είναι ο κορονοϊός που έχουμε σήμερα - εμείς τα ανοίγουμε όλα όταν οι άλλοι τα κλείνουν;».

Δείτε το βίντεο.