Breaking News

Άννα Αδριανού για καταγγελίες: «Η αληθινή διαστρoφή είναι η εξουσία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Άννα Αδριανού φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Έλα Χαμογέλα», όπου στο τέλος της συνέντευξης αναφέρθηκε στην παράσταση «Οι πιο δυνατές» που προβάλλεται σε live streaming. 

Νωρίτερα η γνωστή ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, τονίζοντας πως οι «κακοί» άνθρωποι είναι φοβισμένοι και διαταραγμένοι. Επίσης, σημείωσε πως είναι λίγο άδικο να στοχοποιείται το θέατρο, καθώς υπάρχουν παράλληλα και εξαιρετικοί καλλιτέχνες. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Πολλά από αυτά που ακούμε συμβαίνουν σε οποιονδήποτε χώρο και νομίζω ότι είναι λίγο άδικο που έχει στοχοποιηθεί το θέατρο. Απλώς όταν συμβαίνει κάτι στο θέατρο γίνεται πολύ γνωστό γιατί ο χώρος είναι πιο "λαμπερός" κι έχει όλους τους δημοσιογράφους στραμμένους πάνω του. Είναι και δημόσια πρόσωπα και ο καθένας ενδιαφέρεται να μάθει τι συμβαίνει μ' αυτά.

Αν συμβεί σε μία εταιρία, σε ένα νοσοκομείο ή χώρο υγείας, στους δικηγόρους ή στον φούρναρη της γειτονιάς λίγο... "ποιος νοιάστηκε;". Παίζει ρόλο κι αυτό. 

Είναι ένα πρόβλημα εξουσίας και όχι διαστρoφής. Η αληθινή διαστρoφή σ' όλα αυτά είναι η εξουσία, ειδικά σε ένα χώρο που ο άλλος ψάχνει για δουλειά κάθε λίγους μήνες - άρα είναι πάρα πολύ ευάλωτος - και έχει μια μεγαλύτερη φιλοδοξία και ματαιοδοξία από ό,τι έχει πιθανόν ένας άλλος εργαζόμενος. Αυτά τον κάνουν εύκολο θύμα. Και ο άνθρωπος που έχει την εξουσία, αν είναι διαταραγμένος, αν έχει κι ένα "ψυχώ" παραπάνω, αν είναι και απολύτως "ψυχώ", τότε εκμεταλλεύεται την εξουσία του.

Όσον αφορά τις σeξουαλικές κακoποιήσεις ή παρεvοχλήσεις, νομίζω ότι στις μέρες μας ο καθένας μπορεί να βρει το σeξ και την ικανοποίηση παντού, με πάρα πολλούς τρόπους. Ο λόγος που επιβάλλεις κάτι τέτοιο στην εργαζόμενη ή στον εργαζόμενο, είναι ότι εκεί δεν του επιβάλλεις τόσο το σeξ, όσο την εξουσία σου. Είναι ένας τρόπος να τον μειώσεις, να αισθανθείς ότι είσαι πάνω από τα πράγματα και έχεις αυτή την εξουσία...

Το ίδιο συμβαίνει και στις περιπτώσεις λεκτικής ή ψυχολογικής βίας και κακομεταχείρισης, που μπορεί να σε τσακίσει περισσότερο ακόμα και από μία σeξουαλική επίθεση».

Δείτε στο βίντεο όσα είπε η Άννα Αδριανού.