Breaking News

Σ. Γαρδέλης για όλα: Η ζωή του, η επιτυχία, η οντισιόν του Γ. Κιμούλη για τα «Τσακάλια» και ο Σ. Ψάλτης (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Σταμάτης Γαρδέλης κάθισε στον καναπέ του Dot και μίλησε για την επιτυχία που βίωσε τη δεκαετία του '80, όταν ήταν αφίσα στα περισσότερα εφηβικά δωμάτια. 

Σε μία αποκαλυπτική και απολαυστική συνέντευξη, ο ηθοποιός είπε, μεταξύ άλλων, στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο:

«Πέρασα από οντισιόν με περίπου 400 άτομα για να πάρω το ρόλο στην ταινία "Τα τσακάλια" (1981) . Εκεί ήταν και ο Γιώργος Κιμούλης για το ρόλο που πήρε τελικά ο Πάνος Μιχαλόπουλος.

Η μητέρα μου έβαζε τις θαυμάστριές μου στο σπίτι γιατί νόμιζε ότι ήταν φίλες μου. Τότε ήταν τελείως διαφορετική εποχή, ανοίγαμε τις πόρτες και κοιμόμασταν ακόμα και στις ταράτσες.

Εγώ δεν αισθανόμουν ποτέ ότι είχα δύναμη, ενώ δεν περίμενα ποτέ όταν πήγα στο σχολή ότι θα διεκδικήσω μία θέση στο χώρο της υποκριτικής. Στη σχολή είχα πάει μόνο για τη γνώση, σκεφτόμουν να κάνω ψυχολογία και πήγα για ένα διάστημα στο Παρίσι.

Δεν είχα εκτιμήσει τότε την επιτυχία μου, άρχισα να εκτιμώ τον εαυτό μου μέσα από τους άλλους. Ο χαρακτήρας μου τότε ήταν ακριβώς όπως οι ρόλοι μου στις ταινίες. Στα 21 ήμουν ήδη πρωταγωνιστής.

Έτυχε με τον Στάθη Ψάλτη, την Καίτη Φίνου και τη Σοφία Αλιμπέρτη να ξενυχτήσουμε και να πάμε κατευθείαν στο γύρισμα.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης ήταν ένας σκηνοθέτης σκληρός και απαιτητικός, σου φώναζε χωρίς να σκέφτεται ότι αυτό μπορεί να σε μπλοκάρει.

Με τους γιους μου έχω καλές σχέσεις, αλλά δεν θέλω να ξέρω τα πάντα για τη ζωή τους. Τους έχω πει ένα κομμάτι από τη ζωή τους να το κρατάνε μυστικό, για τον εαυτό τους, για να αισθάνονται και λίγο ελεύθεροι.

Τη χάρηκα και τη χόρτασα την επιτυχία και την εξαργύρωσα συναισθηματικά. Μεγάλωσα μαζί με τον κόσμο και είναι πολύ συγκινητικό όταν βλέπω θαυμάστριες να μου συστήνουν την κόρη τους ή την εγγονή τους.

Ήθελαν να πουλήσουν όσα έκανα χωρίς να νοιάζονται για τις ανησυχίες μου. Τα παράτησα όλα και πήγα στο Δημοτικό Θέατρο Κρήτης με βασικό μισθό για 6 χρόνια. Έκανα εκεί κατά κάποιο τρόπο το αγροτικό μου. Δεν τα παράτησα γιατί με τρόμαξε η επιτυχία. Επιτυχία είναι να συμβαδίζεις με αυτά που θέλεις, με τον εαυτό σου...

Για μένα δεν ήταν ο σκοπός να δίνω αυτόγραφα και εξακολουθεί να μην είναι. Δεν θεωρώ ότι είμαι έξω από τα πράγματα. Αντιθέτως είμαι πιο μέσα από ποτέ.

Είπα όχι σε πολλές προτάσεις με πολλά χρήματα... Έκανα απίστευτα λάθη, στεναχωρώντας ανθρώπους γύρω μου και μη εκτιμώντας τα πράγματα. Ωστόσο, δεν ένιωσα ποτέ κάτι πιο σημαντικό από αυτό που είμαι.

Παντρεύτηκα το 1993 και έμεινα παντρεμένος για περίπου έξι χρόνια. Δεν τα κατάφερα ως σύζυγος, εγώ ήμουν υπεύθυνος για το χωρισμό... Eρωτευόμουν παθιασμέvα, έκανα υπερβολές και τα τίναζα όλα στον αέρα...

Έκανα στενή παρέα με τον Στάθη Ψάλτη, ήταν ένας άνθρωπος των άκρων. Αγαπούσε υπερβολικά, ήταν υπερβολικός και στο παίξιμό του και στο δόσιμό του... Ήταν μέγας ηθοποιός, αλλά δεν του δόθηκαν πολλές δυνατότητες να μας το δείξει... 

Στις πρεμιέρες των ταινιών γινόταν χαμός. Μια φορά με σήκωσαν στα χέρια bodyguards...

Ένας από τους καλύτερους φίλους μου υπήρξε ο Κώστας Ευριπιώτης, που έφυγε από τη ζωή το 2019.

Αυτό τον καιρό γράφω κάτι και θέλω κάποια στιγμή να το προωθήσω στην τηλεόραση ως σενάριο για σειρά.

Στην τηλεόραση βλέπω τα πάντα, μ' αρέσει πολύ η Σία Κοσιώνη. Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται και... περπατάει... Βλέπω το Survivor, μ' αρέσει πολύ, θα πήγαινα ευχαρίστως να παίξω.»

Δείτε το βίντεο.