Breaking News

Όσα έγιναν κατά την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης επιχειρεί να ανατρέψει το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, υποστηρίζοντας πως είναι αθώος και ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες από τη διοίκηση του ΣΕΗ.

Νωρίτερα είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που είχε καταθέσει την Τετάρτη ο Αλέξης Κούγιας... Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτούς τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ανέφερε στο υπόμνημά του στην ανακρίτρια ότι ουδέποτε στη ζωή του εκδήλωσε εpωτικό σeξουαλικό ενδιαφέρον για αvήλικα πρόσωπα, ούτε είχε σeξουαλική επαφή με οποιοδήποτε αvήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεση του.

Από νωρίς βρέθηκε στα δικαστήρια ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ αργότερα προσήλθαν η Ελένη Κούρκουλα και ο σύζυγός της Διονύσης Παναγιωτάκης. Οι δύο τους προτάθηκαν από την υπεράσπιση του Λιγνάδη ως μάρτυρες προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι κατά τον επίμαχο χρόνο του βιaσμού που καταγγέλλεται ότι έγινε τον Αύγουστο του 2015, ο κατηγορούμενος βρισκόταν μαζί τους στην Ιθάκη.

Δείτε τα ρεπορτάζ του Euronews και της ΕΡΤ.