Breaking News

Κούγιας για υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: «Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε την Τετάρτη στην Τακτική Ανακρίτρια στην Ευελπίδων, ενώ στα δικαστήρια έσπευσε και ο νέος δικηγόρος του, ο Αλέξης Κούγιας.

Μετά τις 13:00 το μεσημέρι βγήκαν από το κτίριο, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να μεταφέρεται ξανά στη ΓΑΔΑ. Ο Αλέξης Κούγιας είπε, μεταξύ άλλων, στους δημοσιογράφους:

«Εμφανιστήκαμε στην ανακρίτρια και το πρώτο που κάναμε ήταν να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, γιατί ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το αποδεικτικό υλικό στην κατάθεση μόνο όσων έκαναν μηνύσεις, 

Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ως δράστης δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών και των μαρτυρικών καταθέσεων. Εξαίρεση γίνεται και ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο φερόμενος ως δράστης έχει πρόθεση να εξαφανιστεί. 

Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών... Ο εισαγγελέας κώφευσε... 

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου είναι 2 και θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως ότι δεν υπάρχουν άλλες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, ούτε άλλες καταθέσεις, που να τον αφορούν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. 

Πρόκειται για μία μικρή δικογραφία δέκα φίλων, στην οποία υπάρχουν μόνο οι μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του στο βίντεο του Star.