Breaking News

Γιώργος Καπουτζίδης: «Αποφασισμένος να αγωνιστώ για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» βρέθηκε καλεσμένος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για τη σeξουαλικότητά του, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και παρουσιαστής είπε στον Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο:

«Αυτό που με έκανε εσωστρεφή, είναι η σeξουαλικότητά μου. Όταν άρχισα να μεγαλώνω και το συνειδητοποίησα, κλείστηκα...

Τη δεκαετία του '80 ο ομοφυλόφιλος ήταν ένας άνθρωπος από το περιθώριο, δεν ήταν αποδεκτός ή ήταν αυτός που έτρωγε σφαλιάρες στις ελληνικές ταινίες και τον κορόιδευαν. Ήταν καρικατούρα. Άρα έλεγες εκεί θα είμαι κι εγώ...

Δεν θέλω να δίνω συμβουλές στα νέα παιδιά γιατί για να δώσεις συμβουλή σε κάποιον πρέπει να γνωρίζεις τη ζωή του. Θεωρητικά δεν μπορώ να δώσω συμβουλή... Είμαι αποφασισμένος να κάνω προσπάθεια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων στην Ελλάδα.

Νιώθω ότι είμαι πάντα ξεκάθαρος με τον κόσμο. Όλοι σχεδόν οι γκέι είναι ανοιχτοί με το περιβάλλον τους. Αυτό που με προβλημάτιζε δεν ήταν αν θα με συμπαθήσει κάποιος ή αν θα χάσω κοινό ή διαφημίσεις ή αν θα σταματήσει να με θέλει ένα κανάλι. Δεν με ένοιαζε καθόλου και δεν θέλω να πάω σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι ή να κάνω μια διαφήμιση που δεν θέλουν ένα γκέι και δεν θέλω, επίσης, να έρχονται στο θέατρο μου και να με βλέπουν άνθρωποι που δεν θέλουν ένα γκέι. Να κάτσουν σπίτι τους ή να πάνε να δουν ένα άλλο θέατρο.

Το μόνο που με απασχολούσε - επειδή ήμουν 600 χλμ. μακριά από την πόλη μου - ήταν ότι δεν ήθελα να ταλαιπωρηθούν με σούσουρο οι γονείς μου, μόνο αυτό. Γιατί δεν θα ήμουν και δίπλα. Ωστόσο ησύχασα όταν κατάλαβα ότι δεν έχουν κανένα θέμα... Τους αγαπώ πάρα πολύ, είμαι περήφανος για τους γονείς μου και μου έχουν λείψει».

Δείτε τα βίντεο.



Επίσης, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για την ισότητα των φύλων στην Ελλάδα, που «είναι μόνο στα χαρτιά» και πρέπει ο καθένας να την εντυπώσει βαθιά μες το μυαλό του. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Σοφία Μπεκατώρου πρέπει να αποτελεί πρότυπο για κάθε νέα κοπέλα.