Breaking News

Γιώργος Σουξές: «Φταίνε οι ηθοποιοί που ήξεραν και δεν μίλησαν - Ο Δ. Λιγνάδης έπρεπε να παραιτηθεί νωρίτερα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Σίσσυ Χρηστίδου φιλοξένησε στο «Έλα, Χαμογέλα» τον Γιώργο Σουξέ, τον τηλεοπτικό Ενωμοτάρχη Βασίλη Προύσαλη της σειράς «Άγριες Μέλισσες». Ο γνωστός ηθοποιός σχολίασε όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάτρου, με τις συνεχόμενες καταγγελίες για ψυχολογική βία και σeξουαλική παρεvόχληση.

«Η κατάσταση βάλλει συνολικά το θέατρο. Τώρα, μετά τις καταγγελίες, θα είναι πιο δύσκολο να συμβεί κάτι, αλλά ο απλός ο κόσμος αναρωτιέται τί γίνεται εκεί μέσα... Είναι η δουλειά μας, αλλά κάποιοι το εκμεταλλεύονται - επειδή έχουν τη δύναμη - και είναι ανεπίτρεπτο. Όμως, το 99% των ανθρώπων πάνε για να δουλέψουν, να βγάλουν το ψωμί τους» τόνισε ο Γιώργος Σουξές.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Τα κoρίτσια αυτά έκαναν πολλά χρόνια για να μιλήσουν γιατί εκείνη την ώρα έβλεπαν μπροστά τους έναν μεγάλο θεατράνθρωπο και δεν ήξεραν τι είναι αυτό που συμβαίνει, "πάγωσαν",  δεν ήξεραν αν θα καταστραφεί το μέλλον τους...».

«Φταίξαμε όλοι... Αν ήμουν μπροστά θα έπρεπε να μιλήσω. Υπήρξαν συνάδελφοι που ήταν μπροστά και δεν μίλησαν. Έπρεπε να το έχουν κάνει. Βέβαια, θα μπορούσαν να πουν ότι φοβήθηκαν την απόλυση, αλλά γιατί να αφήσεις ένα νέο παιδί να περάσει αυτά τα πάνδεινα; Το κουβαλούσαν τόσα χρόνια μέσα στην ψυχή τους... Είναι άδικο...» σημείωσε ο ηθοποιός.

Νωρίτερα απάντησε, όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου:

«Πιστεύω ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί νωρίτερα... γιατί είναι Εθνικό Θέατρο, είναι τα λεφτά τα δικά μας... Ήταν μία συζήτηση που γινόταν στους δικούς μας κύκλους... Όλοι ακούγαμε και ξέραμε ότι κάτι γίνεται...».

Δείτε τη συνέντευξη.