Breaking News

Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Λέσβου (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυρή σεισμική δόνηση, 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Λέσβο, 46 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του νησιού.  

Η ανακοίνωση στο Facebook από τον Διευθυντή Ερευνών Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμο Χουλιάρα, αναφέρει:

«Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 07:46 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.0 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 231 χλμ. ΑΒΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 46 χλμ. ΔΝΔ της Μυτιλήνης».

 

Ο  διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», εκτιμώντας ότι πιθανώς πρόκειται για τον κύριο σεισμό, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Στην εκπομπή μίλησε και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης. Μάλιστα την ώρα της σύνδεσης στο νησί σημειώθηκε μετασεισμός.

Δείτε το βίντεο.