Breaking News

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: «Μέχρι το τέλος του μήνα περίπου ένα εκατ. Έλληνες θα έχουν ανοσία» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για τα νεότερα δεδομένα που αφορούν στην πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού και τα μέτρα προστασίας. Μεταξύ άλλων, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε:

«Το αποτέλεσμα το χθεσινό δεν είναι για χαμόγελα, αλλά δεν είναι και για θρήνους. Προέρχεται από 55.500 τεστ. Είναι γνωστό ότι έχουμε μία μεγάλη διασπορά κι έναν ταχύ ιό. Τα υπόλοιπα στοιχεία μας δείχνουν μια ήπια, αλλά σταθερή έως αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας. Το φθινόπωρο είχαμε ζήσει χειρότερη κατάσταση.  

Νομίζω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία, χωρίς υπερβολές ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη κατεύθυνση. Καθώς θα συμπληρωθούν δύο εβδομάδες lockdown, θέλουμε να δούμε σταθεροποίηση στα νούμερα και κατόπιν την πτώση για να προχωρήσουμε στο βήμα του ανοίγματος.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε και μία μορφή του ιού, που είναι καινούργια. Το μεταλλαγμένο στέλεχος κινείται ταχύτερα και μας βάζει σε τελείως διαφορετικούς ρυθμούς και διαφορετικές μαθηματικές πράξεις, γεγονός που μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία.

Θα συνιστούσα να συνεχίσουμε με ψυχραιμία να κάνουμε αυτό που κάνουμε και θα δούμε αν θα το παρατείνουμε για ένα χρονικό διάστημα. 

Σε κάθε περίπτωση να θυμόμαστε ότι μέχρι το τέλος του μήνα περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες θα έχουν ανοσία, είτε εμβολιασμένοι είτε αναρρώσαντες, με προοπτική να διπλασιαστεί το ποσοστό τον επόμενο μήνα.

Μπροστά μας έχουμε μία περίοδο, την άνοιξη, που θα ευνοήσει δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους και θα μειώσει τη διασπορά της νόσου. Δεν είναι η στιγμή που θα πρέπει να πέσουμε σε βαθιά μελαγχολία επειδή χθες από τα 55.000 τεστ βρέθηκαν θετικά τα 2.147.»

Δείτε το βίντεο.