Breaking News

Πέτσας για υπερκοστολόγηση εταιρείας των rapid tests στην Αττική: «Η διαδικασία προβλέπεται - Να ψάξουμε τι συμβαίνει με την τιμή» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κλήθηκε να απαντήσει στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για το ζήτημα - σύμφωνα με καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - της υπερκοστολόγησης των rapid tests, που έγιναν στην Περιφέρεια Αττικής για λογαριασμό  εταιρείας, συμφερόντων του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρου Καρυπίδη. Συγκεκριμένα, για την υπόθεση υπήρξε χθες ερώτηση στη Βουλή από 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει», σύμφωνα με την ερώτηση η Περιφέρεια Αττικής αγόρασε 107.066 rapid tests από εταιρεία, συμφερόντων του Θόδωρου Καρυπίδη, σε τιμή 9,26 ευρώ το καθένα.

Σε άλλες Περιφέρειες η πρόταση της εταιρείας ήταν σε διαφορετική τιμή. Για παράδειγμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η προτεινόμενη τιμή ήταν για 7,98 ευρώ. Τελικά η πρόταση απερρίφθη καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε σε ανοιχτό διαγωνισμό βάσει των προδιαγραφών του ΕΟΔΥ και τελικά επέλεξε την εταιρεία που προμήθευε τα rapid tests στην τιμή των 3,8 ευρώ.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε στη Φαίη Μαυραγάνη:

«Όταν θα έρθει η ώρα να απαντήσω στη Βουλή θα είναι πιο τεκμηριωμένη η απάντησή μου. Αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι το εξής:

Καταλαβαίνω από τη διαδικασία που έχω δει από χθες ότι επιλέχθηκε αυτό που προβλέπεται στο σχετικό νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, δηλαδή η δυνατότητα να απευθυνθεί κανείς σε 3, οι οποίοι μπορεί να κάνουν την προσφορά με βάση το σχετικό νομοθέτημα, πάντα με τον έλεγχο του ελεγκτικού συνεδρίου.

Άκουσα από τον περιφερειάρχη Αττικής να λέει ότι η διαδικασία εγκρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο. Επομένως, είναι ένα ζήτημα νομιμότητας, που - σύμφωνα με όσα ακούω - έχουν τηρηθεί οι βασικές προδιαγραφές, αλλά πρέπει να το δούμε.

Ένα άλλο ζήτημα, όμως, έχει να κάνει με την τιμή. Αν μιλάμε για το ίδιο προϊόν σε τόσο διαφορετικές τιμές την ίδια χρονική περίοδο κάτι... ("κάτι δεν πάει καλά", σχολίασε η Φαίη Μαυραγάνη). Κάτι παραπάνω πρέπει να ψάξουμε για να δούμε τι συμβαίνει. 

Επιφυλάσσομαι για την οριστική μου απάντηση, αλλά η διαδικασία, όπως την άκουσα, προβλέπεται στο νόμο.»

Δείτε το βίντεο.