Breaking News

Χ. Γώγος: «Επιδημιολογικά δεν είμαστε πολύ καλά» - Θα παραταθεί το lockdown; (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Χαράλαμπος Γώγος μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με τον κορονοϊό και την εξέλιξη της πανδημίας. Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε στη Φαίη Μαυραγάνη:

«Δεν μπορούμε να απαντήσουμε αμέσως αν το lockdown θα πάει πιο πέρα από τις 28 Φεβρουαρίου, ούτε μπορούμε να προβλέψουμε τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ιού... Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή επιδημιολογικά δεν είμαστε και πολύ καλά. Ακόμα και τώρα μπαίνουν περιοχές στο "κόκκινο", όπως ανακοινώθηκε χθες...

Από την άλλη, βέβαια, έχουμε μία σταθεροποίηση του αριθμού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, με το Rt να παραμένει στο 1 και λίγο παρακάτω, κάτι που είναι θετικό. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει γύρω στο 3%, δεν έχουμε την εκθετική αύξηση που φοβόμασταν ότι θα έχουμε και η χώρα μας παραμένει σε μια καλή κατάσταση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές χώρες. Παραμένουμε στο πράσινο για το δείκτη θετικότητας και στο πορτοκαλί για τον αριθμό των κρουσμάτων. Υπάρχουν, δηλαδή και θετικά χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα είναι κυρίως το φορτίο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σύστημα υγείας. Η πίεση είναι σημαντική, ιδιαίτερα σε μερικές περιοχές όπως στο κέντρο της Αθήνας και στην Πάτρα. Το σύστημα αντέχει αυτή τη στιγμή...».

Επιπλέον, ο Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα εμποδιστεί η διασπορά των νέων μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Δείτε το βίντεο.