Breaking News

Σπύρος Μπιμπίλας: «Δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να αποκαλύψω αλλά και να καλύψω πράγματα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, ενώ απάντησε και στη φημολογούμενη παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.


«Σήμερα το πρωί με πληροφόρησαν ότι μια ομάδα νέων κoριτσιών, ηθοποιών, καταγγέλλουν έναν γνωστό σεναριογράφο ταινιών, που είναι και σε θέσεις και συμβούλια, ο οποίος διοργανώνει οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες. Είναι πολύ λυπηρά όλα αυτά που μαθαίνω».

«Σαν πρόεδρος του ΣΕΗ, δέχομαι αφόρητες πιέσεις, από το πρωί ως το βράδυ, για να αποκαλύψω πράγματα, αλλά και για να καλύψω πράγματα, όπως και για να μάθουν νέα, τηλέφωνα και διευθύνσεις. Δεν είμαστε Γκεστάπο, κάνω έκκληση αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αρμόδιες αρχές. Το ΣΕΗ προσπαθεί αυτή τη στιγμή να καλύψει τα μέλη του με κάθε τρόπο» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Και τόνισε: «Δεν έχουμε τη διάθεση να διώξουμε από το θέατρο τους σπουδαίους ηθοποιούς, αλλά να διορθωθεί η κατάσταση, να αποκατασταθεί η ηρεμία και ασφαλώς να ζητηθούν συγγνώμες. Αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πάρα πολύ άσχημα και δείχνουν ότι ο χώρος μας είναι ένας "βόθρος". Αλλά δεν είναι έτσι, ο χώρος μας είναι ένας μαγικός κόσμος υπέροχων ανθρώπων, όπου κάποιοι διολισθαίνουν».

Νωρίτερα, απάντησε, σχολιάζοντας τη φημολογούμενη παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη: «Χθες, λόγω των φημολογιών, τηλεφώνησα στην κυρία Μενδώνη και της ζήτησα να μου πει αν υπάρχει θέμα παραίτησης. Η ίδια μου είπε ότι εφόσον δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες και στη φημολογία δεν μπορούμε να στηριχτούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αυτή τη στιγμή. Εμείς, όμως, θα προχωρήσουμε σαν σωματείο για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν ξέρουμε από πού έχουν προέλθει οι φήμες και για καταγγελίες και για αποχωρήσεις. Χθες ήρθε και άλλη μία αποκάλυψη στο φως για μία περίεργη πρόσληψη του αδελφού του κυρίου Λιγνάδη, ο οποίος είναι φιλόλογος και προσελήφθη ως ηθοποιός».

Δείτε όσα είπε στην Κατερίνα Καινούργιου.