Breaking News

Δάκης: «Δεν έπαιρνα άδεια τραγουδιστή στην Ελλάδα γιατί μ' έκοβε στις εξετάσεις ο Μίμης Πλέσσας!» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Δάκης βρέθηκε από το 1967 στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού. Ο αγαπημένος ερμηνευτής θυμήθηκε ιστορίες πίσω από αξέχαστα τραγούδια. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε:

«Το "Τόσα καλοκαίρια" ήταν η πρώτη μου μεγάλη συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα. Η συνεργασία μας ήταν λίγο παράδοξη γιατί τότε, για να παιχτούν τα τραγούδια μου στην ΕΡΤ (τότε ΕΙΡΤ), έπρεπε να είχα περάσει από εξετάσεις. Ενώ είχα κάνει δίσκους στα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά, στα ελληνικά δεν παιζόταν γιατί έπρεπε να δώσω εξετάσεις στο ΕΙΡ.

Πήγα την πρώτη φορά, έδωσα εξετάσεις, με ειδοποίησαν ότι δεν πέρασα. Έδωσα ξανά εξετάσεις μετά από 6 μήνες, με άλλα τραγούδια και με ειδοποίησαν ότι δεν πέρασα πάλι γιατί είχα ένα πρόβλημα στην άρθρωση. Πήρα μαθήματα ορθοφωνίας και πήγα να δώσω εξετάσεις τρίτη φορά...

Ήμουν λιγάκι απελπισμένος και μου είπε η κυρία που ήταν στη γραμματεία "Νεαρέ, μην στεναχωριέσαι, η Μούσχουρη πέρασε την πέμπτη φορά"! Οπότε παρηγορήθηκα.

Τελικά έδωσα εξετάσεις για τρίτη φορά και επιτέλους πέρασα. Μετά έμαθα ότι ο Μίμης Πλέσσας με έκοβε! Καλά έκανε διότι διόρθωσα το "ρ" και το "σ"».

Δείτε όσα αποκάλυψε ο Δάκης στην κάμερα του Dot.