Breaking News

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Open (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες, τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, την έξαρση της πανδημίας και τις οικονομικές επιπτώσεις της, όπως και για άλλα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.

«Αν το οποιοδήποτε κόμμα είχε τη δυνατότητα με ένα νεύμα να κατεβάζει χιλιάδες ανθρώπους στις γειτονιές της χώρας, θα ήταν ένα κόμμα παντοδύναμο και μια αντιπολίτευση που θα είχε ρίξει την κυβέρνηση. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους διότι αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του, τα δικαιώματά του και βλέπει μια αυταρχική πολιτική. Η αντίδραση αυτή ήταν αντίδραση στην υπερβάλλουσα αστυνομική βία και ήταν υγιής», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Μετά από 5 μήνες lockdown βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημικής κρίσης», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως εκ των υστέρων διαπιστώνεται ότι απέτυχε αυτό το μοντέλο που ακολουθούσαμε πιστά τους τελευταίους 5 μήνες. 

«Εγώ θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να πει: συμπολίτες μου, αποτύχαμε, όλα όσα σας αναγκάσαμε να τηρήσετε δεν έφεραν αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είμαι σοβαρός άνθρωπος και είμαστε σοβαρή πολιτική δύναμη» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα γιατί δεν ζητά εκλογές.

«Όταν έχουμε τούτη την ώρα πάνω από 7.500 νεκρούς, 600 ανθρώπους να χαροπαλεύουν διασωληνωμένοι, να ζητήσω εγώ εκλογές; Είναι σοβαρή στάση αυτή;», σημείωσε. «Εμείς δεν ζητάμε την εξουσία για την εξουσία», επισήμανε, ενώ αναφερόμενος στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, είπε πως δεν τον προβληματίζει.

Δείτε το βίντεο.