Breaking News

BAFTA: Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του Noel Clarke, όπως και το βραβείο, μετά από κατηγορίες γυναικών (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τα  BAFTA (Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) ανέστειλαν την ιδιότητα μέλους του Noel Clarke, μετά τις κατηγορίες εναντίον του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τουλάχιστον 20 γυναίκες κατηγόρησαν τον Βρετανό σκηνοθέτη, ηθοποιό, σεναριογράφο και συγγραφέα κόμικς για σeξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και εκφοβισμό μεταξύ 2004 και 2019. 

Επίσης, η Βρετανική Ακαδημία ανέφερε σε δήλωσή της ότι ανέστειλε μέχρι νεωτέρας και το βραβείο "Εξαιρετικής συνεισφοράς Βρετανού στον κινηματογράφο", που απέσπασε πρόσφατα ο Clarke στην 74η απονομή των BAFTA, που πραγματοποιήθηκε στην άδεια - λόγω κορονοϊού - αίθουσα Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τις κατηγορίες έφερε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης ο Guardian, λίγο πριν από την προβολή στο ITV του νέου επεισοδίου της νέας σειράς "Viewpoint".

Σύμφωνα με τον Guardian, η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου είχε λάβει ανώνυμα email με μαρτυρίες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, πριν του απονεμηθεί το βραβείο. Όπως φαίνεται το δημοσίευμα - στο οποίο υπάρχουν και μαρτυρίες των φερόμενων θυμάτων - προβλημάτισε τους υπεύθυνους του οργανισμού.

Μάλιστα, μετά τις κατηγορίες, ο ατζέντης του Clarke ανακοίνωσε ότι σταματά πλέον να τον εκπροσωπεί.

Ο 45χρονος Noel Clarke - που είναι παντρεμένος με την πρώην make-up artist Iris Da Silva και έχουν τρία παιδιά - έγραψε το σενάριο και πρωταγωνίστησε στη φημισμένη τριλογία ταινιών "The Hood Trilogy" (Kidulthood, Adulthood, Brotherhood), καθώς και σε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες συμπεριλαμβανομένου του "Doctor Who".

Ο ίδιος έχει εκνευριστεί από τους ισχυρισμούς των γυναικών, τους οποίους διέψευσε μέσω δήλωσης των δικηγόρων του, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Σε μια 20ετή καριέρα, δεν είχα ποτέ καταγγελία εναντίον μου. Αν κάποιος, που έχει συνεργαστεί μαζί μου, ένιωσε άβολα ή ασέβεια, ζητώ συγγνώμη ειλικρινά. Αρνούμαι σθεναρά κάθε σeξουαλικό παράπτωμα ή αδίκημα και σκοπεύω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενάντια σε αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς».

Να σημειωθεί ότι o Noel Clarke είχε κερδίσει για πρώτη φορά βραβείο Bafta το 2009, στην κατηγορία "Ανερχόμενος σταρ".

Στη φωτογραφία, που ακολουθεί, ποζάρει με τη σύζυγό του τον Φεβρουάριο του 2017.


Πληροφορίες από: Daily Mail