Breaking News

ΕΛ.ΑΣ.: Ανακοίνωση σχετικά με καταγγελία για επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
«Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών, που έλαβαν χώρα την 30η Μαρτίου στη Λάρισα κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού», προσθέτει η ανακοίνωση.

Για το ίδιο θέμα εξέδωσαν ανακοίνωση και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) Λάρισας, η οποία αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την αστυνομική βία σε βάρος μαθητών και μαθητριών

Υπερασπιζόμαστε τους μαθητές και τις μαθήτριες σχολείου της πόλης μας που πέσανε θύματα αστυνομικής βίας. Ως εκπαιδευτικοί είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Οφείλουμε να μη σιωπήσουμε και να ανοίξουμε μία γέφυρα στήριξής τους απέναντι στη βία και την τρομοκράτηση που δέχτηκαν.

Η καταδικαστέα επίθεση αντρών της αστυνομίας σε μικρά παιδιά, που μάλιστα απλώς βρίσκονταν στο πάρκο, είναι παράλογο και ανεπίτρεπτο γεγονός. Θα έπρεπε να κινηθεί αυτεπαγγέλτως η εισαγγελία για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είδαν κατάματα στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας το ωμό πρόσωπο της βίας σε μία περίοδο που στη χώρα μας η αστυνομοκρατία και η καταστολή ξεπερνά επανειλημμένως τα όρια, ιδιαιτέρως σε περιστατικά ενάντια στους νέους και τις νέες.

Είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας και των γονιών τους. Αναμένουμε την ανάληψη ευθυνών και την απόδοση δικαιοσύνης. Τα παιδιά δικαιούνται έναν δικαιότερο κόσμο και πρέπει να τους δείξουμε ότι μπορούν ακόμη να πιστεύουν σε αυτόν.»