Breaking News

Lark Rise to Candleford: Nέα καθημερινή σειρά εποχής στην ΕΡΤ2 (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το ταξίδι στην εξοχή της Αγγλίας του 19ου αιώνα μέσα από τη ζωή μιας γυναίκας, θα απολαύσουν οι τηλεθεατές στη νέα δραματική σειρά εποχής «Η Λάουρα στην πόλη» (Lark Rise to Candleford), παραγωγής Αγγλίας 2008, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2, την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, στις 17:00, σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση. Η σειρά θα μεταδίδεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 17:00.

Δημιουργός: Μπιλ Γκάλαγκερ.

Παίζουν: Τζούλια Σαγουάλα, Ολίβια Χάλιναν, Κλόντι Μπλάκλεϊ, Μπρένταν Κόιλ, Ντον Φρεντς, Λιζ Σμιθ, Μαρκ Χιπ, Μπεν Μάιλς, Ολίβια Γκραντ, Λίντα Μπάσετ, Καρλ Τζόνσον, Μάρθα Μέρντοχ, Σάρα Λανκασάιρ, Τόμας Ρις Τζόουνς, Σάντι Μακ Ντάιντ, Τζον Ντάγκλις, Ρούμπι Μπένταλ, Ματίλντα Ζίγκλερ, Βικτόρια Χάμιλτον, Όλιβερ Τζάκσον-Κοέν, Στίβεν Μάρκους.

Γενική υπόθεση: Η σειρά παρακολουθεί τις σχέσεις δύο εντελώς διαφορετικών κοινοτήτων, του Lark Rise, ενός μικρού χωριού βγαλμένου από το παρελθόν και του Candleford, μιας μικρής εμπορικής πόλης που κάνει βήματα προς το μέλλον. Μέσα από τα μάτια της νεαρής Λάουρα, που έρχεται στην πόλη για να δουλέψει στο ταχυδρομείο, οι ζωές των κατοίκων αποτυπώνονται παράλληλα με αναταραχές, δυσκολίες και δυνατές ιστορίες που εκτυλίσσονται όσο η αναπόφευκτη αλλαγή πλησιάζει.

Τρίτη 4 Μαΐου 2021, στις 17:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 1ο. Η Λάουρα Τίμινς λέει αντίο στους φίλους και στην οικογένειά της στο Lark Rise, για να αρχίσει την πρώτη της δουλειά στο ταχυδρομείο, στη διπλανή πόλη του Candleford. Η υπεύθυνη του ταχυδρομείου, Ντόρκας Λέιν, την καλωσορίζει εγκάρδια, αλλά δεν ξέρει ποιον να υποστηρίξει όταν προκύπτει μια διαφωνία στο Lark Rise για την πληρωμή στην παράδοση τηλεγραφημάτων.

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 2ο. Όταν ο άντρας της δραπετεύει από τη φυλακή, η ταχυδρομική υπάλληλος, κα Μέισι, πιστεύει ότι η ζημιά που έχει υποστεί η φήμη της θα την αναγκάσει στο να φύγει από το Candleford. H Κάρολαϊν οδηγείται στο δικαστήριο όταν αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη της στην μπυραρία. Η Λάουρα γίνεται φίλη με τον Φίλιπ, έναν φύλακα από το αρχοντικό.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, στις 17:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 3ο. Η Ντόρκας επεμβαίνει όταν μια καινούργια υπηρέτρια πυροδοτεί μια διαμάχη ανάμεσα στον Όλντ Άμος και τον γιο του, μεγαλύτερη από εκείνη για το κέικ με παντεσπάνι που έχει φτιάξει. Ο Ρόμπερτ αρνείται να επιτρέψει στα παιδιά του να τραγουδήσουν, επαινώντας τους Τόριζ στη συναυλία της τοπικής εκκλησίας. 

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 4ο. Η Ρούμπι και η Περλ Πρατ είναι αντιμέτωπες με ένα σκάνδαλο, όταν ο αποξενωμένος πατέρας τους επιστρέφει στην πόλη. Τα νέα δεν είναι ευχάριστα και για τους υπόλοιπους κατοίκους του Candleford, αφού ο κουτός γέρος ετοιμάζει τις απάτες του, με τη βοήθεια της Κάρολαϊν που καταδιώκεται από έναν δικαστικό κλητήρα. Την ίδια στιγμή, η Λάουρα αγνοεί τον πατέρα της και βγαίνει με τον Φίλιπ.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, στις 17:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 5ο. Η άφιξη ενός νέου επιθεωρητή στο ταχυδρομείο προκαλεί προβλήματα στην Ντόρκας. Ο Ρόμπερτ δημιουργεί έναν διακοσμητικό άγγελο στο κτήριο του σχολείου, για τον οποίο μένει απλήρωτος. Η Λάουρα χάνει ένα σημαντικό δέμα.

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 6ο. Μια άστεγη οικογένεια εκμεταλλεύεται τη φιλανθρωπία του Ρόμπερτ, αφήνοντας πίσω τη μικρή κόρη της. O σερ Τίμοθι είναι ανήσυχος όταν η Λέιντι Αντελάιντ θέλει να την υιοθετήσει. H Ντόρκας μετανιώνει που έφερε κοντά τον Τόμας και την κυρία Έλισον.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, στις 17:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 7ο. Οι κάτοικοι μαζεύονται γύρω από τη Σούζαν Μπρέιμπι, όταν συνειδητοποιούν ότι ο άντρας της, Σαμ, την έχει χτυπήσει, μέχρι που αυτός συλλαμβάνεται. Ο Μάθιου παίρνει προκαταβολή για να φτιάξει καινούργιες πύλες στο αρχοντικό. Η Λέιντι Αντελάιντ ενοχλείται από το γεγονός ότι ο σερ Τίμοθι περνάει πολλή ώρα με την Ντόρκας.

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 8ο. Μία δυνατή καταιγίδα χτυπάει το Lark Rise και το Candleford. Η άφιξη μιας νέας, διαφορετικής δασκάλας διχάζει τις δύο κοινότητες. Η Ντόρκας έχει έναν νέο θαυμαστή. Ο Αλφ προσπαθεί να εντυπωσιάσει τη Λάουρα, η οποία δείχνει τσιμπημένη με τον Φίλιπ.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, στις 17:00

(Α΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 9ο. Η Κουίνι βρίσκει έναν όμορφο κεντημένο πίνακα σε έναν τάφο. Η Ντόρκας και ο σερ Τίμοθι προσπαθούν να βρουν ποιος τον δημιούργησε. Το κυνηγητό του Αλφ βάζει αυτόν και τον Έντμουντ σε κίνδυνο. Έχοντας μόλις βγει από τη φυλακή, η Κάρολαϊν επιστρέφει στο Lark Rise αποφασισμένη να διορθώσει τα λάθη της

Επεισόδιο 10ο (τελευταίο Α΄ Κύκλου). Η Ντόρκας αποφασίζει να ξεπουλήσει και να φύγει από το Candleford. Η αυξανόμενη κτητικότητα του Φίλιπ ανησυχεί τη Λάουρα. Εκπλήξεις, χαρές και στεναχώριες, προκύπτουν όταν όλοι μαζεύονται στο ταχυδρομείο για τα γενέθλια της Ζίλα.

Τρίτη 11 Μαΐου 2021, στις 17:00

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 1ο. Ο δεύτερος κύκλος ξεκινάει με ένα συναρπαστικό παραμύθι που ενώνει το παρελθόν και το παρόν. Όταν η Ντόρκας και η Έμα θέλουν να δώσουν και οι δύο το ίδιο δώρο στη Λάουρα για τα Χριστούγεννα, ένα παλιό οικογενειακό τραύμα ανοίγει και η Λάουρα βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα σε δύο μητέρες.

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 2ο. Ένας όμορφος ξένος, ο Τζέιμς Ντόουλαντ, έρχεται στο Candleford αποφασισμένος και προκαλεί την περιέργεια των κατοίκων. Όμως εκείνος έχει μάτια μόνο για την Ντόρκας. Για τις αδερφές Πρατ, είναι ο νέος ήρωας που θα κάνει γνωστό το Candleford, ανοίγοντας ένα νέο ξενοδοχείο. Όμως, δεν είναι όλοι τόσο χαρούμενοι με την έλευσή του.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, στις 17:00

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 3ο. Η Ντόρκας, παλεύοντας με τα συναισθήματά της για την άφιξη του Τζέιμς, σκοπεύει να νικήσει τον «εκσυγχρονιστή» στις εκλογές. Στην προσπάθειά της να κερδίσει, βρίσκεται στη μέση μιας μάχης για την απόδειξη των δικαιωμάτων των γυναικών στην πολιτική. Την ίδια στιγμή στο Lark Rise, η καθημερινή εξασφάλιση των απαραίτητων αγαθών αποδεικνύεται δύσκολη για τον Ρόμπερτ και την Έμα.

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο  4ο. Οι κάτοικοι του Lark Rise και του Candleford βιώνουν όλο και περισσότερες αλλαγές. Όταν ένα ατύχημα συμβαίνει στο μονοπάτι των περιοχών, η Ντόρκας και ο Τζέιμς συγκρούονται ξανά. Ο θάνατος του Ρέβερεντ Έλισον ενώνει τις δύο κοινότητες, όμως μέσα στη γενικότερη θλίψη η κυρία Έλισον βρίσκεται αντιμέτωπη με τον αδερφό της Τζορτζ κι ένα παρελθόν που θα ήθελε να ξεχάσει.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, στις 17:00

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 5ο. Η Άνι πυροδοτεί συναισθήματα για τις μέρες που πέρασαν και για αγάπες που δεν ήρθαν. Με την Έμα να νιώθει τη δυσκολία του βιοπορισμού της οικογένειάς της, η Ντόρκας θέλει να βοηθήσει, αγνοώντας τις συνέπειες της γενναιοδωρίας της.

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 6ο. Όταν ξαφνικά ο Λόρκας αρρωσταίνει, η Λάουρα βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερα από ένα προβλήματα. Με το Lark Rise και το Candleford να σπεύδουν για να δείξουν τη στήριξή τους για τον καινούργιο ρόλο της Λάουρα στο ταχυδρομείο, σύντομα η ίδια βρίσκεται υπό πίεση και προβληματίζεται όταν ανώνυμα γράμματα αρχίζουν να καταφτάνουν.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, στις 17:00

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 7ο. Ο Ρόμπερτ και η Έμα Τίμινς χαίρονται, καθώς ο Ρόμπερτ ολοκληρώνει τη δουλειά του για το ρολόι της πόλης που χρηματοδοτεί ο Τζέιμς και η μέρα πληρωμής αποτελεί επιβράβευση γι’ αυτόν και την οικογένειά του. Όμως, η θλίψη έρχεται απρόσμενα όταν ο Ρόμπερτ ανακαλύπτει ότι έχει χάσει τα πολύτιμα εργαλεία του και ταυτόχρονα, τα μέσα για να συντηρήσει την οικογένειά του.

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο  8ο. Οι σχέσεις των ανθρώπων δοκιμάζονται στο Lark Rise και στο Candleford, όταν συγγενείς και φίλοι φτάνουν και σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι αυτοί που φαίνονται. Μερικοί έχουν ραγισμένη την καρδιά τους και άλλοι είναι ευτυχισμένοι. Όμως το αληθινό δέσιμο της κοινότητας είναι που τους κρατάει όλους ενωμένους.