Breaking News

Οι ήρωες του 1821 «ζωντανεύουν» στο κτήριο της Βουλής (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε μια λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα, τα εγκαίνια της έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά».

Πρόκειται για μία επετειακή έκθεση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

Στους χώρους της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερί­να Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από χθες το βράδυ και για τις επόμενες δέκα ημέρες, από τις 21:00 έως τις 23:00, θα προβάλλεται ανά ημίωρο, στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής, ένα δεκάλεπτο βίντεο με μορφές και σκηνές της Ελληνικής Επανάστασης από τον τοιχογραφικό διάκοσμο της Αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η διάρκεια της έκθεσης θα επεκταθεί πέραν του επετειακού έτους προκειμένου να καταστεί δυνατόν, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να την επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και κυρίως οι μαθητές και οι σπουδαστές του τόπου μας.


Η έκθεση θα είναι προσβάσιμη και διαδικτυακά, μέσω ειδικής ιστοσελίδας, με όλα τα εκθέματα διαθέσιμα, με τρισδιάστατη εικονική περιήγηση (3D tour), καθώς και ψηφιακές εφαρμογές-παιχνίδια, αξιοποιήσιμα από την εκπαιδευτική κοινότητα.