Breaking News

Πάτρα: «Θερμή» υποδοχή Πέτσα από εμπόρους (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν σήμερα, Κυριακή, οι έμποροι της Πάτρας τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος βρέθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισκέφτηκε την Πάτρα για να κατευνάσει τα πνεύματα, μετά την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη...

Να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας εξέδωσε χθες ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

«Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

• Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

• Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.

• Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.

• Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.

• Όλοι τη Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματα μας χωρίς προσωπικό με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή, με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές.

Ως εδώ, έχουμε φωνή! Η Πάτρα ΑΠΑΙΤΕΙ δεν επαιτεί! Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!»

Δείτε το ρεπορτάζ του Open.