Breaking News

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη Βρετανία ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών. Η συμμετοχή στην κηδεία θα περιοριστεί σε 30 άτομα, λόγω περιορισμών του κορονοϊού.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Σάββατο 17 Απριλίου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Windsor, ενώ θα ταφεί στους Κήπους του Frogmore.

Όπως μετέδωσε το Euronews, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο διάδοχος του θρόνου και πατέρας των πριγκήπων, μαζί με την αδερφή του, την πριγκίπισσα Άννα, θα οδηγήσει την 15μελή πομπή της κηδείας.

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι θα ακολουθήσουν το φέρετρο του παππού τους, στα οκτώ λεπτά με τα πόδια μέχρι την εκκλησία, ωστόσο δεν αναμένεται να περπατήσουν δίπλα-δίπλα, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες τυχόν αμήχανης στιγμής.

Τα δυο αδέλφια έχουν τεταμένες σχέσεις μετά την απόφαση του Χάρι να απομακρυνθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, αλλά και τη συνέντευξή του με τη Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail - που δημοσιεύει τη σχετική φωτογραφία που ακολουθεί -, τη διαταγή να μην περπατήσουν πλάι-πλάι έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία "υπογράφει" τις τελικές προετοιμασίες για την κηδεία του συζύγου της.


Η βασίλισσα θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της πομπής, ενώ στη συνέχεια - για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό - θα καθίσει μόνη της, φορώντας μάσκα.

Η διατήρηση του Χάρι και του Γουίλιαμ σε απόσταση ίσως θεωρηθεί από κάποιους ως χαμένη ευκαιρία να αναδείξουν την οικογενειακή ενότητα μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, επισημαίνει η Daily Mail, τονίζοντας ότι κάποιοι αμφισβήτησαν ότι πρόκειται για διαταγή της βασίλισσας να κρατηθούν οι δύο πρίγκιπες μακριά, υπονοώντας ότι αυτό θα γίνει κατόπιν δικού τους αιτήματος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.