Breaking News

Απόψε στην ΕΡΤ1: «Ειδικές Αποστολές» με δύο αποκαλυπτικές έρευνες

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Απόψε, Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, στις 23:00, στην ΕΡΤ1, το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Ειδικές Αποστολές» παρουσιάζει δύο νέες έρευνες, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

«Φάκελος αστυνομική αυθαιρεσία»

Ο Γιάννης Σουλιώτης, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στην πλατεία Νέας Σμύρνης, ερευνά περιστατικά αστυνομικής βίας και επιχειρεί να αναδείξει τα βαθύτερα αίτια του ευαίσθητου αυτού κοινωνικού ζητήματος.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής μιλάει με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, με συνδικαλιστές και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, καθώς  και με πολίτες που έχουν κάνει καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.

«Ποιος φυλάει τους φύλακες»  

Η Μάχη Νικολάρα αναδεικνύει το ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης του περιεχομένου του Facebook και των άλλων μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κυβερνήσεις σε όλο τον πλανήτη, που αντιλαμβάνονται την ανάγκη να υπάρξει σύντομα ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία των πολιτών, της αγοράς και της δημοκρατίας.

Στην εκπομπή μιλούν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ο Τζον Σάμπλες, αντιπρόεδρος του Cato Institute και μέλος Facebook Oversight Board και άλλοι ειδικοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.