Breaking News

Eurovision 2021 - Η EBU ξεκαθαρίζει για τον Ιταλό Damiano David: «Δεν έγινε χρήση ναρκωτικών, το θέμα έκλεισε» (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά τις εικασίες που προκλήθηκαν ότι κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision o Damiano David, ο Ιταλός frontman των νικητών Måneskin, έκανε χρήση ναρκωτικών, αργά το απόγευμα της Δευτέρας η EBU εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

«Μετά από ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών στο Green Room κατά τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision το Σάββατο 22 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), όπως της ζητήθηκε από την ιταλική αντιπροσωπεία, διενήργησε διεξοδική έρευνα των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου όλων των διαθέσιμων βίντεο. Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής τραγουδιστής των Måneskin υπεβλήθη εθελοντικά σε τεστ για την παρουσία ναρκωτικών ουσιών, το οποίο είχε αρνητικό αποτέλεσμα και το οποίο έλεγξε και η EBU.

Καμία χρήση ναρκωτικών δεν έγινε στο Green Room και θεωρούμε ότι το θέμα έκλεισε.

Ανησυχούμε ότι οι ανακριβείς εικασίες που οδήγησαν σε fake news επισκίασαν το πνεύμα και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και επηρέασαν άδικα το συγκρότημα.

Θέλουμε να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους Måneskin και να τους ευχηθούμε να έχουν τεράστια επιτυχία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το ιταλικό μέλος μας, τη RAI, για τη δημιουργία μιας φαντασμαγορικής Eurovision του χρόνου στην Ιταλία.»