Breaking News

Κίνα: Τραγωδία σε υπερμαραθώνιο με 21 νεκρούς δρομείς λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι ξαφνικές ακραίες καιρικές συνθήκες έπληξαν έναν αγώνα μεγάλων αποστάσεων στη βορειοδυτική Κίνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, oι ισχυροί άνεμοι και η παγωμένη βροχή έπληξαν τους συμμετέχοντες στον υπερμαραθώνιο των 100 χλμ., που διεξαγόταν το Σάββατο στο Πέτρινο Δάσος του Κίτρινου Ποταμού, κοντά στην πόλη Baiyin, μια περιοχή στην επαρχία Gansu.

Ο αγώνας σταμάτησε όταν μερικοί από τους 172 δρομείς εξαφανίστηκαν και ξεκίνησε μια επιχείρηση διάσωσης.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι 151 δρομείς είναι πλέον ασφαλείς, ενώ οκτώ από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά, με κάποιους να υποφέρουν από υποθερμία.

Οι δρομείς είπαν πως η πρόγνωση καιρού έδειχνε ανέμους και βροχή, αλλά όχι σε τόσο ακραία έκταση όσο αυτή που βίωσαν.

Περίπου τρεις ώρες μετά την έναρξη, ένα ορεινό τμήμα του αγώνα χτυπήθηκε από χαλάζι, ισχυρή βροχή και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με κρατικά μέσα, πολλοί δρομείς έχασαν το δρόμο τους, καθώς ο καιρός επηρέασε την ορατότητα. Περισσότεροι από 1.200 διασώστες αναπτύχθηκαν, με τη βοήθεια αεροσκαφών θερμικής απεικόνισης και ανιχνευτών ραντάρ. Η επιχείρηση συνεχίστηκε όλη τη νύχτα έως το πρωί της Κυριακής.

Όπως επισημαίνει το BBC, oι 21 θάνατοι προκάλεσαν δημόσια οργή στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο δήμαρχος του Baiyin, Zhang Xuchen, είπε: "Ως διοργανωτές της εκδήλωσης, είμαστε γεμάτοι ενοχές και τύψεις. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων".

Δείτε το βίντεο της Telegraph.