Breaking News

Τρία χρόνια χωρίς τον Κώστα Ευριπιώτη (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών, ο Κώστας Ευριπιώτης, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και το κοινό που τον αγάπησε μέσα από το έργο του στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σαν σήμερα, στις 30 Μαΐου 2019, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, 

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1963 στην Ηλιούπολη της Αθήνας. Ήταν ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Στην ηλικία των 17 ετών "έχασε" τον μεγαλύτερο αδελφό του, γεγονός που τον ώθησε στο να γίνει πιο εκφραστικός στη δουλειά του.

Έκανε τα πρώτα του θεατρικά βήματα μαζί με τον ηθοποιό Νάσο Κεδράκα, ο οποίος είχε ένα θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του, και τον παρότρυνε να γραφτεί στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη. Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός το 1981.

Το 2006 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγίου Δημητρίου και ορίστηκε Πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού τη διετία 2007-2009.

Ο Κώστας Ευριπιώτης απέκτησε δύο γιους, τον Ίωνα και τον Αδαμάντιο, από το γάμο του με τη Βάλια Κωστοπούλου. Σύντροφός του τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του ήταν η δασκάλα χορού Λίλιαν Μπότση, η οποία δίδασκε στη σχολή Θεοδοσιάδη.

Τον Μάιο του 2018 έκανε μία σοβαρή εγχείρηση στο κεφάλι, καθώς είχε μια φλεγμονή, τα συμπτώματα της οποίας τον απομάκρυναν από τις πρόβες της παράστασης Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης.

Τον Αύγουστο του 2018  επανήλθε στα καλλιτεχνικά δρώμενα, ερμηνεύοντας το τραγούδι με τίτλο "Ηθοποιός", σε στίχους Γιάννη Νικολαϊδη και μουσική Βασίλη Σδούκου...

Δυστυχώς το πρόβλημά του επέστρεψε και τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο «Σπηλιοπούλειο», έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά του, την αγαπημένη του Λίλιαν Μπότση, την αδερφή του και την πρώην σύζυγό του. Απεβίωσε στις 30 Μαΐου 2019, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και βιντεοταινίες. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στη σειρά "Της Ελλάδος τα παιδιά".

Κινηματογραφικές ταινίες

1980, Μια Παπαδιά στα Μπουζούκια
1982, Ρόδα, τσάντα και κοπάνα
1983, Οι Επικίνδυνοι
1984, Έλα να γuμνωθούμε ντάρλινγκ
1984, Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο 3
1984, Μια γυvαικάρα στα μπουζούκια
1985, Μια Παπαδιά στα Μπουζούκια Νο2
1997, Μπίζνες στα Βαλκάνια
2001, Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο
2008, Αυστηρώς Κατάλληλο
2015, Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός
2015, Οι Γαμπροί της Ευτυχίας
2018, Μαζί τα Φάγαμε





Με πληροφορίες από: wikipedia